Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Melānijas Vanagas muzeja virtuālā ekspozīcija Esi pats! iekļūst Japan Prize 2016 finālā

Melānijas Vanagas muzeja virtuālā ekspozīcija Esi pats! izraudzīta par vienu no sešiem pretendentiem uz starptautisko izglītojošo mediju balvu Japan Prize 2016, kategorijā Creative Frontier, informēja ekspozīcijas pārstāve Elīna Kalniņa.

Ekspozīcija veiksmīgi izturēja pirmo konkursa atlases kārtu un tās izveides iniciatore un autore Elīna Kalniņa, kas muzeja ekspozīciju veidoja kā pašnodarbināta kultūrvēsturiskā mantojuma interpretācijas speciāliste, piedalīsies konkursa noslēdzošajā kārtā, kas notiks 2016. gada 30. oktobrī Tokijā. 

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 2. novembrī Japānas Nacionālajā televīzijā.

Izglītojošā mediju balva Japan prize 2016 kopš 1965. gada pastāv pie Japānas Apraides Korporācijas. 

Par visiem finālā iekļautajiem izglītojošo mediju projektiem konkursa, t.sk. ekspozīciju Esi pats!, rīkotāji veidos dokumentālo filmu, kuru novembrī pārraidīs Japānas Nacionālajā televīzijā.

Vairāk par balvu un šī gada pretendentiem var uzzināt balvas oficiālajā mājas lapā: http://www.nhk.or.jp/jp-prize/english/about/index.html .

2016. gada martā noslēdzās Melānijas Vanagas muzeja virtuālās ekspozīcijas Esi pats! izveide. Tā vēsta par Latvijas 20. gadsimta vēstures traģiskākajiem notikumiem – padomju okupāciju un deportācijām, pieejama ikvienam interesentam piecās valodās (latviešu, krievu, angļu, vācu, franču) ekspozīcijas virtuālajā mājvietā www.esipats.lv 

Ekspozīcijas galvenā mērķauditorija ir bērni, pusaudži un jaunieši. Lai ekspozīciju popularizētu kā vērtībizglītības rīku Latvijas skolās, sadarbībā ar pedagogiem ekspozīcijai izveidota muzejpedagoģiskā pakete. Ekspozīciju līdz 2016. gada septembrim apmeklējuši 12 457 interesenti.

Melānijas Vanagas muzejs pastāv kopš 2000. gada. To Amatas pagastā, rakstnieces pirmajā skolā Dolēs, izveidojusi un joprojām vada Melānijas Vanagas atstātā mantojuma izpētes, saglabāšanas un popularizēšanas entuziaste Ingrīda Lāce. Viņa no muzeja dibināšanas līdz pat šim brīdim ir vienīgā muzeja darbiniece.

Muzejā ir rakstnieces, viņas brāļa Vernera Šleija arī citu represēto personīgās lietas, un katrai no tām ir savs stāsts. Muzejs glabā 18 video intervijas ar Melānijas Vanagas autobiogrāfijas Veļupes krastā varoņiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja