Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

"Startiņš" un atskaites punkts

Modes manifestācija aicina iepazīt jaunāko Latvijas modē

"Gribējās iekapsulēt vasaru, tās siltumu, lai to var valkāt visas četras sezonas," saka modes dizainere Elīna Štobe par sava jaunizveidotā zīmola SLOW pirmo kolekciju ar spa atpūtas un pludmales tērpiem un peldkostīmiem. Tos paredzēts prezentēt Latvijas modes nedēļas Modes manifestācija ietvaros, kas norisināsies Rīgā, VEF radošajā kvartālā no 19. līdz 22. oktobrim. Pavisam svaigi tapušā zīmola pieteikuma skati pasākuma organizētāji sauc par vienu no intriģējošākajiem notikumiem gaidāmajā modes nedēļā.

"Mode manī ir jau kopš bērnības, tā vienmēr mani ir ļoti interesējusi. Jau aptuveni desmit gadu darbojos modes pasaulē, esmu stiliste. Lēnām attīstoties, nonācu pie domas, ka vēlos savu līniju, attīstīt zīmolu," atklāj Elīna. Zīmola nosaukums SLOW angļu valodā nozīmē "lēns, lēnām", un šāda izvēle nav nejauša: "Mūsdienas ir ļoti dinamisks laiks. Vēlamies aicināt sievietes mazliet apturēt laiku, uzvilkt peldkostīmu, pastaigāties pa pludmali, sajust saules siltumu un iedziļināties sevī." Melnbaltie peldkostīmi, kā arī organzas auduma uzsvārči, kleitas un tunikas pludmalei veidotas, domājot par iespējamo valkātāju – skaistu un gudru dāmu, kurai patīk labi izskatīties, bet kura novērtē arī apģērba praktisko aspektu. "Konstrukcija veidota, lai piekļautos sievietes ķermenim. Izmantojam kvalitatīvus audumus. Devu laikot aktrisēm, modelēm, visas bija pārsteigtas – o, peldkostīms var būt tik ērts?!" priecājas dizainere.

Latvijas modes nedēļas ietvaros varēs apskatīt vairāk nekā 20 dažādu Latvijas modes zīmolu kolekcijas. Daudziem jaunajiem dizaineriem un zīmoliem šis ir nozīmīgs brīdis sevis pieteikšanai plašākai publikai. "Tas ir kā atskaites punkts. Es to saucu par reklāmas rullīti "dzīvajā" potenciālajām klientēm Latvijā. Tas ir būtiski, ka Latvijā notiek šādi pasākumi, tādam zīmolam kā SLOW tas ir "startiņš", lai pozicionētu sevi Latvijas modes mākslinieku apritē. Savstarpēja komunikācija un dalīšanās pieredzē ir ļoti būtiska, visi no tā iegūstam," spriež E. Štobe.

Modes manifestācijas prioritātes ir apzināt un atbalstīt jaunos un topošos modes profesionāļus, kā arī veicināt Latvijas modes mākslinieku starptautisko darbību, kam tiks veltīta īpaša diskusija 19. oktobrī. 20. oktobrī gaidāmas Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas topošo modes mākslinieku kolekciju skates. 20. un 21. oktobrī būs vērojami jau plašāk pazīstamu dizaineru darbi – IN by Inga Nipāne, CECINANINA, Vita Radziņa, Baiba Ladiga, Status by Shtamguts, Helen Chaude, kā arī tiks prezentēti jaunie zīmoli – M50 un SLOW. Savukārt sestdiena veltīta bērnu modei, gaidāmas zīmolu Petra.lv, Leny Tomy Factory un Hebe skates.

Vairāk informācijas – www. facebook.com/fashionmanifestation/. Biļetes iegādājamas Biļešu servisā, bet skates tiks arī straumētas viedtālruņos un translētas Riga TV24.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja