Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Tā ir Čehova simfonija, kuras fināls tiks atskaņots Rīgā

Jau otro vakaru pēc kārtas šodien plkst. 19 Dailes teātrī tiks izrādīts Maskavas Mossovet teātra iestudējums Ķiršu dārzs Andreja Končalovska režijā.

Šī ir noslēdzošā daļa viņa veidotajā Antona Čehova lugu triloģijā, kurā iepriekš ir tapuši tādi darbi kā _Tēvocis Vaņa_ un _Trīs māsas_. "Tā ir kā simfonija," vakar notikušajā preses konferencē salīdzināja Andrejs Končalovskis.

Komēdija Ķiršu dārzs ir pēdējā Antona Čehova luga, kura tika pabeigta īsi pirms viņa nāves. "Zinot, ka viņš mirst, viņš gribēja radīt atvadu joku, kura autors, protams, bija ļoti drosmīgs un garīgi spēcīgs cilvēks," saka režisors. Viņš šo lugu, tāpat kā divas iepriekšējās, ir iestudējis bez interpretācijas radikālisma.  

Leonīda Gajeva lomu šajā izrādē atveido Aleksandrs Domogarovs, Ļubovas Raņevskas varoni – režisora dzīvesbiedre aktrise Jūlija Visocka. Viņa uzsver, ka Andreja Končalovska iestudējumā katrs tēls ir interpretēts tā, kā tas nav darīts iepriekš. "Nevajag vilkt mugurā saplēstus džinsus vai radīt "mūsdienīgu" scenogrāfiju, lai to panāktu," piebilst aktrise.

Par savu varoni Jūlija Visocka stāsta, ka Ļubovas Raņevskas pieredze ir viņas elle. "Ne jau viņa ir tā, kura iznīcina visu, kas viņai ir apkārt, bet gan dzīve iznīcina viņu. Viņa pretojas tam, kā vien spēj. Viņa ir stipra sieviete. Ja viņa būtu vāja, viņa jau sen būtu atņēmusi sev dzīvību. Viņu moka tikai viens – tas, ka viņa ir zaudējusi bērnu. Tā ir viņas traģēdija," akcentē aktrise.

Svētdien kinoteātrī Splendid Palace tika izrādīta Andreja Končalovska melnbaltā filma Paradīze (2016), kuras darbība risinās Otrā pasaules kara laikā. Pagājušā gada Venēcijas kinofestivālā tā ir ieguvusi Sudraba lauvu par labāko režiju un tikko ir triumfējusi Krievijas Nacionālās kino balvas Zelta ērglis pasniegšanas ceremonijā, uzvarot visās nozīmīgākajās kategorijās.

Režisors atklāj, ka vairāk nekā pirms 20 gadiem ir izlasījis stāstu par kņazieni Veru Oboļensku, franču pretošanās kustības dalībnieci, kuras piedzīvotais ir bijis šī kinodarba iedvesmas avots. "Es nolēmu radīt filmu nevis par viņu, bet par to laiku un cilvēkiem, kuri varonīgi, riskējot ar savu dzīvību, glāba ebreju bērnus," atzīst Andrejs Končalovskis. Režisoru skatītāji varēja satikt 12. februāra vakara kinoseansā.

Filmas seansa un viesizrāžu organizatore festivāla Baltijas pērle vadītāja Marina Ļipčenko norāda, ka nākotnē Baltijas pērle vēlas atgriezties pie šāda pasākuma formāta, kurā filmu Latvijas pirmizrādes tiek apvienotas ar radošajiem vakariem, kuros piedalās to veidotāji. 

Papildu informāciju var lasīt mājaslapā balticpearl.lv.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja