Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Žūrija izvirzījusi kandidātus Normunda Naumaņa Gada balvai mākslas kritikā

Par darbu dažādu mākslas jomu kritikā balvai izvirzīti četri kandidāti – Jegors Jerohomovičs, Artis Ostups, Edīte Tišheizere un Armands Znotiņš

Jegors Jerohomovičs ir ticis izvirzīts par rakstiem Kultūras Dienā, kuru uzmanības centrā ir operas izrādes Eiropas operteātros. Artis Ostups kritiski izvērtējis dzeju Kultūras Dienā, kā arī publicējies žurnālā Studija. Edīte Tišheizere izvirzīta par teātra un operas izrāžu kritikām žurnālos Teātra Vēstnesis un IR, Armands Znotiņš  – par mūzikas kritikas rakstiem interneta kultūras žurnālā Satori.lv un Latvijas Avīzē

Galvenās balvas ieguvējs saņems arī naudas stipendiju 1500 EUR, kuru atbalsta tehnoloģiju uzņēmums Tilde.

Gada balvas žūrijas priekšsēdētājs, rakstnieks, filozofs un interneta žurnāla Satori.lv redaktors Ilmārs Šlāpins uzskata, ka "viens no svarīgākajiem Normunds Naumaņa Gada balvas uzdevumiem ir paaugstināt profesionālo līmeni kultūras kritikā, ceļot kritiķa prestižu un pievēršot plašākas sabiedrības uzmanību tām personībām, kas darbojas šajā, bieži vien nepateicīgajā darbā".

Šogad pirmo reizi žūrija aicināja pieteikt kandidātus arī Jaunā kritiķa veicināšanas balvai.

Gada balvas un Jaunā kritiķa veicināšanas balvas saņēmēji tiks cildināti pasākumā NN nakts, kas norisināsies 16. janvārī Jaunajā Rīgas teātrī. Tā režisors ir Viesturs Meikšāns, scenogrāfe – Monika Pormale. Pasākumā piedalīsies Baiba Broka, Vilis Daudziņš, Egons Dombrovskis, Rēzija Kalniņa, Ivo Martinsons, Ivars Puga, sarunāsies divi režisori – Viesturs Kairišs un Dāvis Sīmanis, būs Kaspara Vanaga pārdomas un Platona Buravicka mūzika. 

Biļetes ir pieejamas teātra kasē un internetā www.biletes.jrt.lv. 

 

Top komentāri

????///
?
Kāpēc "kopš" domā, ka NN ir ideālists? Ar ko šo tēzi varētu pamatot?
Pagājušajā gadā
P
TV bija Ditas Rietumas komentārs, ka balvu vajadzēja dot Jerohomovičam - tātad, savējam no Dienas. Nu, ko lai saka... Ja dažeiz mēdz doma aiziet pa pieskari, tad tas bija tas gadījums.
Labi teikts!
L
"Normunda Naumaņa iezīmētajai pasaulei, manuprāt, šogad vistuvāk pietuvojusies Edīte Tišheizere, kuras pašas pasaule ir pārsteidzoši daiļa, gudra un arī bagāta žanriskajā daudzveidībā. ET nekad liekvārdībā nav dižojusies, viņas raksti ir recenzijas, kas iedvesmo nākamībai. Jegora J. raksti, šķiet, dēvējami par tūrisma kultūru vai kultūras tūrismu - kritiķis ceļo un raksta par operām un teātriem ārzemēs: brauciet un skatiet! Ietvītotie selfiji ar Ņetrebko un dažiem citiem māksliniekiem šo domu tik pastiprina un kritiķa objektivitāti liek apšaubīt. Toties, kas JJ pietrūkst, tas Armanda Znotiņa rakstos ir ar uzviju - domas pamatojums, akadēmisko zināšanu bagāža un neviltotas iztēles klātbūtne."
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja