Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
"Nedzirdēt to nevarēja," līdzcilvēku vienaldzību komentē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Andris Zellis

Dobelē nedēļu četri bērni ieslēgti dzīvoklī ar mirušiem vecākiem; meitenīte mirusi

Dobelē otrdien konstatēts Latvijā nebijis gadījums, ka četri bērni nedēļu palikuši ieslēgti dzīvoklī ar vecākiem, kuri, visticamāk, gājuši bojā no narkotiku pārdozēšanas un mazākais bērns miris badā, trešdien pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Policija vērš uzmanību uz sociālas atbildības trūkumu šajā gadījumā, jo pārējie daudzdzīvokļu sociālā nama iemītnieki nav reaģējuši, lai arī mazie bērni ilgstoši raudājuši. Tāpat nav ziņojuši garāmgājēji, lai arī gada nogales aukstajās dienās visu nedēļu bijis vaļā viens no dzīvokļa logiem.

"Manā skatījumā, nedzirdēt to nevarēja," atzina Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Andris Zellis.

Traģiskā situācija atklāta, kad pēc divas nedēļas ilgas prombūtnes atgriezusies mirušās sievietes māte, kura uztraukusies, ka neizdodas sazināties ar meitu un iekļūt viņas dzīvoklī, kurā raud bērni. Sieviete vērsusies policijā, un likumsargi ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieku palīdzību iekļuva dzīvoklī, atklājot tur šausminošu ainu – atrasti miruši vecāki, bet zem gultas viņu deviņus mēnešus veca meitenīte. Dzīvoklī atradušies arī izbadējušies trīs, četrus un piecus gadus veci bērni, kuri nogādāti slimnīcā. Ar viņiem jau strādā bāriņtiesas eksperti, pastāstīja policijas pārstāvji.

Zināms, ka abi pieaugušie, 1966. gadā dzimis vīrietis un 1993. gadā dzimusi sieviete, pēdējo reizi redzēti 27. decembrī. Policija uzskata, ka, visticamāk, tieši šajā dienā pēc narkotisko vielu pārdozēšanas iestājusies abu vecāku nāve. Par vielu lietošanu liecinājuši dažādi atribūti, kas atradušies turpat līdzās. Deviņus mēnešus vecā meitenīte nomirusi badā.

"Bažīgu rada tie apstākļi, ka ne kaimiņi, ne apkārtējie neviens neko līdz šim nav dzirdējis, ka bērni raudāja un, visticamāk, arī sauca pēc palīdzības. Tāpat nav dzirdējuši arī garāmgājēji, kas to varēja dzirdēt, jo logs bija vaļā. Neviens šajā situācijā nav iejaucies," klāstīja Zellis. Savukārt Valsts policijas priekšnieks piebilda – ar iedzīvotāju palīdzību meitenītes dzīvību, iespējams, būtu izdevies glābt.

Noskaidrots, ka tēvs vardarbīgu izpausmju dēļ septembrī ar tiesas lēmumu nošķirts no ģimenes, taču jau novembrī viņi salabuši un atsākuši dzīvot kopā. Lai arī ģimene bijusi nelabvēlīga un trūcīga, bērni vienmēr bijuši apkopti un pabaroti un neesot bijušas liecības par negatīvām tendencēm ģimenē, stāstīja policijas pārstāvji.

Janvāris policijai sācies ar vairāku nežēlīgu gadījumu izmeklēšanu, atzina Ķuzis. Pirmajās trīs šā gada dienās reģistrētas arī trīs slepkavības mantkārības nolūkos. Divas slepkavības notikušas Zemgalē, bet viena Rīgā. Divos no šiem gadījumiem noslepkavotās personas bija pieteiktas kā bezvēsts pazudušas, pastāstīja Valsts policijas priekšnieks

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

Š.
Š
Vecāki miruši, logs vaļā. Piedodiet, bet tiem bērniem bija jābūt nosalušiem, ja visas šīs dienas logs bija vaļā. Ekspertīze pateiks, cik dienas ir miruši vecāki. Kā aukstumā vairākas dienas un naktis varēja izdzīvot bērni? Kaut kas tur nav īsti tīrs. Ja viņi mācēja ietuntuļoties segās, tad kāpēc nemācēja attaisīt dzīvokļa durvis. Piecus un četrus gadus veci bērni to prot.
e.
e
"Lai arī ģimene bijusi nelabvēlīga un trūcīga, bērni vienmēr bijuši apkopti un pabaroti un neesot bijušas liecības par negatīvām tendencēm ģimenē, stāstīja policijas pārstāvji." - Neticu!!! Tikai un vienīgi policijas un visu neskaitāmo dienestu atruna, lai glābtu savu pakaļu un nebūtu jāatbild par bezdarbību.
Aborigēne
A
Kāpēc šādiem kropliem vecākiem vispār atļauj vairoties? Lai bērnu adoptētu jāiziet n-tās pārbaudes, bet taisīt var jebkurš deģenerāts un valsts par to vēl piemaksās. Narkomānus vajadzētu sistemātiski kastrēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas