Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Meklē personas, kuras ar lāzeru apžilbināja NBS helikoptera pilotus

Valsts policija meklē cilvēkus, kuri aizvadītās nedēļas nogalē Jaunjelgavas novadā ar lāzera staru apžilbināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikoptera pilotus, pirmdien vēstīja LNT ziņas.

Piektdien un sestdien, NBS helikopteram lidojot virs Jaunjelgavas novada Sunākstes pagasta, lidaparāta virzienā raidīts spilgti zaļš lāzera stars, traucējot pilotiem.

Viens no NBS helikopteru pilotu uzdevumiem ir transportēt smagi slimus pacientus uz galvaspilsētas slimnīcām, un tieši šādus uzdevumus piloti veica piektdien un sestdien, lidojot no Lielvārdes bāzes uz Daugavpili.

Abās lidojuma reizēs, lidojot virs Jaunjelgavas novada Sunākstes pagasta, helikoptera virzienā raidīts spilgti zaļš lāzera stars.

Ja civilā aviācija nereti ir piedzīvojusi raidītus lāzera starus, tad NBS Gaisa spēki šādu incidentu piedzīvojuši pirmo reizi, informēja LNT ziņas. Patlaban incidentu izmeklē policija, vainīgie pirmdien vēl nebija atrasti. Vietējā pašvaldība ar likumsargiem sadarbojas un stāsta, ka lāzera stars tajā vakarā terorizējis ne vienu Sunākstes ciema iedzīvotāju.

LNT ziņas norādīja, ka šāda rīcība ir nopietns pārkāpums, jo tiek apdraudēta lidojuma drošība. Par lāzerubrukumu gaisa kuģiem paredzēts naudas sods - privātpersonām no 300 līdz 700 eiro, bet juridiskām no 1500 līdz 7000 eiro.

Top komentāri

jēkabs
j
Tā taču patiesībā ir slepkavība ar iepriekšēju nodomu un vienlaicīgi terora akts, bet šie paredz sodu 300 eiras!
prieks
p
"... lāzera stars tajā vakarā terorizējis ne vienu Sunākstes ciema iedzīvotāju." Kápéc darbíba, kuras laiká neviens nav bijis pakljauts lázera stara iedarbíbai, ir jánodévé par teroristisku? Párák jau biezhi shis várds tiek "valkáts" kur vajag un kur nevajag. Jau kljuvis par tádu ikdienishkju, novazátu - devalvéjies, kaut gan tam bútu jábút par pamatíga satraukuma vértu várdu.
opis84
o
Esot tak atrasts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas