Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jaunievēlētais rektors apņēmies uzlabot Ventspils Augstskolas tēlu

Jaunievēlētais Ventspils Augstskolas (VeA) rektors Kārlis Krēsliņš apņēmies stiprināt augstskolas tēlu, ko pērn esot pabojājusi negatīvā publicitāte saistībā ar bijušās rektores Gitas Rēvaldes atcelšanu no amata, aģentūrai LETA atklāja jaunais rektors.

"Noteikti augstskolai tēla un publicitātes ziņā ir atkal jābūt topā," uzsvēra Krēsliņš. Viņš atzina, ka negatīvās publicitātes dēļ pērn augstskolā esot bijis mazāks reflektantu skaits, un prognozēja, ka šogad studēt gribētāju būs vairāk. Domājot par jauno studentu piesaisti, augstskola plānojot organizēt arī vasaras skolu jauniešiem, kā arī turpināt sadarbību ar vidusskolām.

Krēsliņš vēloties turpināt veidot augstskolu kā Eiropas līmeņa izglītības un zinātnes centru.

"Es nesaku, ka būsim uzreiz Eiropas līmeņa universitāte, bet augstskola kā izcils Eiropas zinātnes un akadēmiskais centrs - uz to mēs esam jau gājuši un iesim tālāk," uzsvēra Krēsliņš. Jaunajam rektoram ir vīzija par VeA kā uzņēmējdarbības tipa universitāti. Viņš gan atzina, ka tas nav ātri izdarāms, bet gan vairāku gadu garumā ejams ceļš.

Par vienu no galvenajiem prioritārajiem uzdevumiem rektora amatā Krēsliņš minēja darbu pie finanšu investīciju plāna izstrādes un augstskolas veiktspējas audita ieteikumu īstenošanas.

"Mums ir veikts veikstpējas audits, kur ir ļoti daudz rekomendāciju. Tā man ir kā rokasgrāmata, kur analizēts, kas nav izdarīts, un minēti trūkumi. Tas viss ir jāievieš," atzina Krēsliņš.

Kā ziņots, VeA rektora amatā vakar ievēlēts pašreizējais VeA rektora vietas izpildītājs Krēsliņš. Ievēlētais rektors sāks pildīt amata pienākumus pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā.

Jaunās rektora vēlēšanas tika organizētas laikā, kad vēl nav beidzies process administratīvās tiesas pirmajā instancē, kurā bijusī VeA rektore Gita Rēvalde pārsūdzējusi 2016.gada 25.maija VeA Satversmes sapulces lēmumu par viņas atcelšanu no amata saistībā ar uzticības zaudēšanu. Administratīvajai rajona tiesai 3.februārī no jauna būs jāvērtē Rēvaldes pieteikums, kurā lūgts atcelt lēmumu par viņas atcelšanu no VeA rektora amata.

Top komentāri

Arturs Nagliņš
A
Cik gan apdauzītam un truli nekaunīgam ir jābūt, lai muldētu par Eiropas līmeni u.tml. pat bez Pārventas līmeņa zinātnes šajā lokāli ambiciozi sastutētajā augstskolā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas