Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pārdotas visas govis, kas mitinājās nolaistajā saimniecībā Liepas pagastā

Visi liellopi no Priekuļu novada Liepas pagasta saimniecības, kurā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pagājušajā nedēļā konstatēja desmit nobeigušos un sešus novārdzinātus dzīvniekus, ir pārdoti un jau aizvesti uz jaunu mītnes vietni. Kā aģentūru LETA informēja PVD pārstāve Ilze Meistere, dzīvnieku īpašniece, atzīstot, ka nespēj nodrošināt dzīvniekiem pastāvīgu aprūpi, piekrita dzīvniekus pārdot.

Kā norādīja Meistere, PVD Ziemeļvidzemes pārvaldes inspektori šonedēļ katru dienu devās uz Liepas pagastu, lai pārliecinātos, ka dzīvnieki ir pabaroti un padzirdināti. Sadarbojoties ar Priekuļu novada pašvaldību, pārvaldes darbinieki palīdzēja saimniecībai sagādāt dzeramo ūdeni un barību.

Tomēr šāda situācija nevar turpināties ilgstoši - PVD šīs nedēļas laikā neguva pārliecību, ka saimniece pati, bez pašvaldības un PVD iesaistīšanās, spēs parūpēties par savu ganāmpulku, tādēļ pārliecināja saimnieci, ka dzīvnieku pārdošana ir labākais iespējamais risinājums visiem - gan dzīvniekiem, kuriem tiks nodrošināts viss nepieciešamais, gan dzīvnieku īpašniecei - sirmajai kundzei, kura, ja dienests dzīvniekus administratīvā pārkāpuma lietā izņemtu, nāktos maksāt valstij vairākus tūkstošus eiro par to uzturēšanu pagaidu mītnes vietā.

Kā ziņots, Liepas pagasta saimniecībā Jaunauduļi pirms nedēļas atrasti vairāki novārdzināti liellopi. Pārbaudes laikā atklājies, ka saimniecības 93 liellopi ilgstoši nav dzirdināti, kas, visticamāk, ir galvenais dzīvnieku novārgšanas un bojāejas iemesls, jo barība tiem, lai arī ne pietiekamā daudzumā, taču ir bijusi pieejama, iepriekš informēja PVD.

Pārbaudes laikā PVD konstatēja, ka ilgākā laika periodā desmit no 93 saimniecībā esošajiem liellopiem ir nobeigušies, bet vēl seši ir tādā stāvoklī, ka, izsaucot veterinārārstu, tika pieņemts lēmums par dzīvnieku eitanāziju. Priekuļu novada pašvaldība palīdzēja novietni apgādāt ar dzeramo ūdeni un barību, lai parūpētos par palikušajiem liellopiem.

PVD, izvērtējot situāciju novietnē, nekavējoties iesaistīja Valsts policiju, kura sākusi kriminālprocesu, balstoties uz Krimināllikuma 230.panta I daļu Par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots, vai par dzīvnieka spīdzināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas