Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saeimā iesniegs 10 985 parakstus par Alūksnes slimnīcas saglabāšanu

Otrdien, 6. decembrī, Saeimā plānots iesniegt 10 985 Alūksnes un Apes, kā arī citu kaimiņu novadu, tostarp Gulbenes un Balvu, iedzīvotāju parakstus par Alūksnes slimnīcas saglabāšanu esošajā statusā, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins (Vidzemes partija).

Viens no iniciatīvas autoriem, Alūksnes invalīdu biedrības vadītājs Edvīns Fricis Svars norāda: "Alūksnes iedzīvotāji nebija gatavi padoties bez cīņas, paplašinot nevis veselības pakalpojumu saņemšanas iespējas, bet gan Alūksnes kapsētu." Svars stāsta, ka parakstu vākšanas mērķis ir panākt, ka Alūksnes slimnīca turpinās sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību 24 stundas diennaktī, pretēji Veselības ministrijas iecerētajām 12 stundām.

Fomins un Svars skaidro, ka Alūksnes slimnīcas reorganizācija ne tikai liegtu iespēju savlaicīgi saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību, kas ir tiešs apdraudējums viņu dzīvībai un veselībai, bet arī samazinātu iespējas saņemt arī cita veida medicīniskos pakalpojumus - Alūksnē kritiska situācija šobrīd ir arī primārajā veselības aprūpē, jo trūkst vairāku ģimenes ārstu.

Fomins un Svars arī izsaka aizdomas, ka Alūksnes slimnīcas slēgšanā, iespējams, ir ieinteresēta Veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) padomniece Alīda Vāne, kurai pieder daļas SIA Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā. Šī slimnīca reorganizācijas rezultātā būtu lielākā ieguvēja, jo atrodas tuvu.

Kā liecina portāla Firmas.lv dati, SIA Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība dibināta 2010.gadā un tās pamatkapitāls ir 3 701 531 eiro. Uzņēmums pieder SIA Medicīnas sabiedrību vadībai (57,66%), kas savukārt pieder Marģeram Zeitmanim (70%) un Alīdai Vānei (30%). Pārējās daļas SIA Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā pieder Balvu novada pašvaldībai (17,44%), Gulbenes novada pašvaldībai (13,13%), Viļakas novada pašvaldībai (7,24%), Rugāju novada pašvaldībai (2,98%) un Baltinavas novada pašvaldībai (1,55%). Slimnīcas apgrozījums pērn bija 3 409 870 eiro, bet peļņa - 146 968 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas