Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Truksnis atkāpjas; domes vadību pārņem Sproģe

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) pametis amatu, bet vietā stājusies paša izvirzītā Rita Sproģe (ZZS) portālam Diena.lv pavēstīja Jūrmalas dome.

Truksnis pašreizējā Jūrmalas domes sasaukumā turpinās darboties kā deputāts, taču kandidēs uz Jūrmalas mēra amatu šogad jūnijā notiekošajās pašvaldību vēlēšanās.

Sproģi šim amatam rosināja izvirzīt Truksnis. Citi kandidāti netika izvirzīti, ziņo aģentūra LETA.

Par Sproģes ievēlēšanu nobalsoja 12 deputāti, pret bija divi, neviens neatturējās.

Pirms balsojuma Sproģe uz jautājumiem par viņas nākotnes vīziju atbildēja īsi, skaidrojot, ka strādās saskaņā ar iepriekš pieņemto budžetu un attīstības plānu. "Nebūs krasu pārmaiņu. Ir darbi iesākti, un tie ir jāpabeidz. (..) Ir jābūt stabilam domes darbam," norādīja Sproģe.

Viņa sevi novērtēja kā ļoti pretimnākošu cilvēku un prognozēja, ka nebūs grūtību sastrādāties ar domes deputātiem. Sproģe aģentūrai LETA pēc ievēlēšanas amatā arī sacīja, ka līdzšinējā domes darbā būtiskas izmaiņas nebūtu nepieciešamas, tomēr vajadzētu attīstīt kurortoloģijas jomu. Turkšņa atkāpšanos no amata Sproģe skaidroja ar veselības problēmām, tāpat viņa uzsvēra, ka līdzšinējām domes vadītājam noteikti būtu jākandidē šogad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, jo viņš Jūrmalai ir "daudz devis".

Savukārt par Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieku tika ievēlēts Jānis Lediņš (ZZS). Viņa apstiprināšanu šajā amatā atbalstīja desmit deputāti, pret bija divi un divi atturējās. Pret Lediņa ievēlēšanu šajā amatā balsoja Stulpiņš un Ābelītis, bet atturējās Gunta Liepiņa (NA) un Iveta Balua (Vienotība).

Par atkāpšanos informēja pats Truksnis, norādot, ka: "Aizvadītie mēneši man personīgi ir bijuši satraukuma un ļoti dziļu pārdzīvojumu pilni, un ietekmējuši manu veselības stāvokli. Pirms pāris mēnešiem, kolēģu lūgts, atkārtoti uzņēmos domes vadību. Šajā laikā ir pieņemti būtiski lēmumi: apstiprināts 2017.gada budžets, investīciju plāns, uzsākta jūrmalniekiem sen nepieciešamu objektu būvniecība, sakārtota skolotāju atalgojuma sistēma, esam ieviesuši pabalstu visiem Jūrmalas pensionāriem. Tātad ielikti stabili pamati būtiskākajiem darbiem. Šobrīd turpināšu darbu kā domes deputāts, un atgūšu spēkus, lai ar pārliecību un jaunu enerģiju startētu nākamajās pašvaldību vēlēšanās kā pilsētas mēra amata kandidāts."

"Jūrmalas pilsētai kā domes priekšsēdētājs esmu strādājis kopš 2010.gada. Šo gadu laikā Jūrmalas pilsēta ir attīstījusies, ir īstenoti nozīmīgi projekti, un, kas pats svarīgākais – Jūrmalas pilsētā ir panākta stabilitāte. Ne tikai pilsētas sakārtošanā ir uzņemts vienots, stratēģisks kurss, bet arī panākta nebijusi politiskā stabilitāte,” viņš paudis.

Jāatgādina, ka pagājušā gada rudenī Truksnis, kurš tika turēts aizdomās par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā pēdējā atvaļinājuma dienā 13. novembrī nolēma noskaidrot, vai viņam ir deputātu vairākuma atbalsts, lai atgrieztos darbā. Tā viņš ceturtdien pamatoja savu aicinājumu sasaukt domes ārkārtas sēdi, kurā astoņi domnieki nobalsoja par neuzticību Truksnim, un viņš šo amatu zaudēja.

Aģentūra LETA savukārt šonedēļ ziņoja, ka Latvijas Zaļās partijas (LZP) Jūrmalas nodaļa jautājumu par partijas valdes lēmuma pilsētas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS) izslēgt no politiskā spēka pārsūdzēšanu skatīs nākamnedēļ. Lēmums tiks pieņemts līdz LZP domes sēdei 13.janvārī, norādīja politiķis. Nodaļa iepriekš konceptuāli atbalstījusi lēmuma par Trukšņa izslēgšanu apstrīdēšanu. Valdes pieņemto lēmumu ir tiesības pārsūdzēt partijas domē.

Jau vēstīts, ka LZP valde iepriekš pieņēma lēmumu par Trukšņa izslēgšanu no politiskā spēka, jo viņš piekrita atkārtoti kandidēt uz Jūrmalas mēra amatu. KNAB izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partijas nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā ir vairāki aizdomās turētie, pret kuriem sākts kriminālprocess. Publiski zināms, ka aizdomās turēto personu vidū ir arī Truksnis.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, par Trukšņa biedra statusu Zaļajā partijā, visticamāk, tiks lemts domes sēdē 13.janvārī.

Par Trukšņa biedra statusu domes sēdē varēs lemt, ja būs pārsūdzēts lēmums par viņa izslēgšanu no partijas.

precizēts virsraksts, papildināts ar ziņām par Ritu Sproģi

Top komentāri

2017. gadā Lembertga dinastija
2
SABRUKS. Truksnis pirmais uztrūks.
ātri
ā
Ritai Sproģei strauji jādzēš parādi 67 414 eiro apmērā, vajag amatu!
Jūrmalas domē bez kukuļa
J
kā pret sienu!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas