Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzņēmumam Latvian Dairy par Laucesas upes piesārņošanu piemēro 1300 eiro sodu

SIA Latvian Dairy par attīrīšanas iekārtu radīto piesārņojumu Laucesas upē ir piemērots naudas sods 1300 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Uzņēmumam sods piemērots par attīrīšanas iekārtu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 72.pants nosaka, ka par attīrīšanas būvju, iekārtu vai aparatūras ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu var uzlikt naudas sodu fiziskajām personām no 30 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 1400 eiro.

Latvian Dairy pieder Kiprā reģistrētajam uzņēmumam Goforth Ltd - 70%, bet vēl pa 10% pieder Ukrainas pilsoņiem Staņislavam Voitovičam, Andrijam Voitovičam un Sergijam Kovaļčukam. 2015.gadā uzņēmums strādājis ar 120 000 eiro apgrozījumu un 5200 eiro peļņu, bet pagājušā gada finanšu rādītāji vēl nav zināmi.

Jau ziņots, ka piena pārstrādes un siera ražošanas uzņēmuma Latvian Dairy darbības rezultātā tika piesārņota Laucesas upe Jaunjelgavas novadā un iznīcināta bioloģiskā attīrīšanas iekārta, aģentūra LETA uzzināja valsts vides dienestā (VVD).

Par iespējamu piesārņojumu ciemata ūdens attīrīšanas iekārtās VVD Madonas reģionālās vides pārvaldes darbiniekiem ziņojuši Sērenes pagasta iedzīvotāji. Apsekojot attīrīšanas iekārtas, VVD inspektors secināja, ka to darbība ir traucēta.

Noskaidrojies, ka piesārņojums ir būtisks - tas pilnībā iznīcinājis bioloģisko attīrīšanas iekārtu aktīvās dūņas un piesārņojis pēcattīrīšanas dīķus.

Par situāciju informēts uzņēmums Latvian Dairy, kas pats par to nebija paziņojis VVD. Patlaban uzņēmums veic atmirušo dūņu izsūkšanu no iekārtām, lai pēc iespējas ātrāk varētu ievest jaunas dūņas no Aizkraukles pilsētas attīrīšanas iekārtām, kas ļautu atjaunot attīrīšanas iekārtu darbību.

precizēta 1.rindkopa

 

Top komentāri

aventus.lv
a
" Noskaidrojies, ka piesārņojums ir būtisks - tas pilnībā iznīcinājis bioloģisko attīrīšanas iekārtu aktīvās dūņas un piesārņojis pēcattīrīšanas dīķus." Vai ar to soda naudu 1300 eiro apmērā pietiks, lai noverstu radītos zaudējumus? Kur var iepazīties ar aprēķiniem, kāpēc tieši tik liela/maza soda nauda?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas