Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valkas novadā Zemessardze trenēsies stāties pretim hibrīdkaram

Šodien Valkas novada Kārķu un Ērģemes pagastu teritorijās notiks Zemessardzes 22.kājnieku bataljona lauka taktiskās mācības, kurās piedalīsies aptuveni 150 zemessargi.

Kā informēja 3.Zemessardzes novada štāba Civilmilitārās sadarbības speciāliste seržante Kristiāna Štrāle-Dreika, tās ir bataljona gada noslēguma mācības, kuru mērķis ir kaujas spēju pārbaude.

Mācībās tiks izmantots hibrīdkara scenārijs, kurā zemessargi trenēsies atbrīvot apdzīvotu vietu no bruņotiem grupējumiem.

Mācību laikā notiks militārās tehnikas un personāla pārvietošanās pa autoceļiem un to pieguļošajām teritorijām, kā arī mācību nolūkos, lai sekmīgi realizētu plānoto mācību mērķu sasniegšanu, tiks veidoti kontrolposteņi uz ceļiem P22, V257, V180 ap apdzīvoto vietu Kārķi un uz Latvijas Valsts mežiem piederošajiem ceļiem Ērģemes pagastā. Kontrolposteņi tiks veidoti tā, lai pēc iespējas mazāk traucētu satiksmi un mācībās neiesaistītu iedzīvotājus. Posteņos tiks izvietotas brīdinošas ceļa zīmes. Kontrolētas un apturētas tiks mācībās iesaistītās automašīnas.

Mācību scenārija izspēles laikā tiks lietoti kaujas imitācijas līdzekļi - skanēs šāvieni, sprādzieni, būs redzami dūmi. Tie neapdraud apkārtējo veselību un dzīvību.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem un trokšņiem mācību norises laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas