Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Barča par sociālo iemaksu izmaiņām: Esam atmodušies un sapratuši kļūdas

Nākamā gada budžeta sagatavošana un izskatīšana, ņemot vērā tā apjomu, bijusi pārāk strauja un pašlaik politiķi ir atmodušies un sapratuši savas kļūdas - tā par ieceri atteikties no plāna nākamgad ieviest sociālo iemaksu slieksni ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Radio izteicās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS).

Viņa atzina, ir pamatoti jautāt par politisko atbildību, jo pieļauto kļūdu ir daudz,

"Kļūdas ir jāatzīst un likumprojekti jāsakārto maksimāli korekti," teica Barča, atzīstot, ka budžeta apjoms bijis pārāk liels tik ātrai izskatīšanai. Turpmāk budžeta izvērtēšanai varētu veltīt vairāk laika.

Runājot par mikrouzņēmumu nodokļu likmi, Barča atzina, ka uz tautas kalpiem izdarīts pamatīgs spiediens, taču otrdien deputāti atklājuši, ka plānotās likuma izmaiņas sagādās problēmas daudziem strādājošajiem. Savukārt izmaiņas normās par obligātajām sociālajām iemaksām tika pieņemtas 2015.gada novembrī, bet tad neviens tās īpaši nepamanīja un neskaidroja un "visi atmodās tikai īsi pirms stāšanās spēkā".

Deputāte ir pārliecināta, ka koalīcijā līdz Ziemassvētkiem izdosies panākt vienošanos un atrisināt Vienotības iebildumus par sociāli iemaksu likmēm un nodokļiem.

Jau vēstīts, ka parādījies plāns par minimālo sociālo iemaksu atcelšanu, vienlaikus no 9% līdz 15% paaugstinot mikrouzņēmumu nodokļa likmi, to apstiprinājis arī Kučinskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas