Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Izšķirs politiskā vienošanās

No desmit darbam Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) pieteiktajiem kandidātiem Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija nākamajā otrdienā izraudzīsies četrus, par kuru apstiprināšanu uz pieciem gadiem pēc tam lems Saeima. Tās izvēli lielā mērā noteiks valdības partiju politiskā vienošanās, kas vēl netiek atklāta, taču pretendentu iztaujāšana komisijā jau pēc deputātu jautājumiem ļauj nojaust, kuriem kandidātiem varētu būt lielāks politiskais atbalsts.

Komisija izsludinājusi kandidātu pieteikšanu uz četrām vietām NEPLP, jo 2. februārī beidzas pilnvaras pašreizējiem padomes locekļiem Aināram Dimantam, Aijai Dulevskai, Ivaram Zviedrim un Dainim Mjartānam, kurš uz vietu NEPLP pretendē atkārtoti. Savukārt Daci Ķezberi darbam padomē Saeima izraudzījās pirms gada, un viņa paliek amatā. Padomē ievēlētājiem būs jāsaņem arī pielaide valsts noslēpumam. Cilvēktiesību komisijas vadītājs Ritvars Jansons (NA) informēja, ka pirmreizējo pārbaudi izturējuši visi pretendenti.

No pieteiktajiem kandidātiem divi – TV3 raidījuma Nekā personīga žurnālists Ansis Pūpols un NEPLP Monitoringa centra vadītājs Jānis Lielpēteris – kandidatūras atsauca. Komisijas deputātiem nākamajā nedēļā tiks izsniegtas vēlēšanu zīmes ar desmit uzvārdiem. Uz apstiprināšanu Saeimā virzīs četrus pretendentus ar vislielāko balsu skaitu, kas nevar būt mazāks par pusi no klātesošo skaita. Uz darbu NEPLP pretendē bijušais Latvijas Televīzijas programmu daļas satura redaktors Ivars Āboliņš, televīzijas reklāmu producente un kampaņu vadītāja Aija Ansone, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēja Ieva Beitika, producēšanas un mārketinga kompānijas beach.lv producents Patriks Grīva, neatkarīgā žurnāliste Žanna Helmane, SIA HIC valdes priekšsēdētājs Nikolajs Lācis, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, Politikas centru apvienības atvērtai sabiedrībai direktore Vita Anda Tērauda, žurnāla IR ārštata autore Sanita Upleja-Jēgermane un Mjartāns.

Kandidāti prezentēja redzējumu par sabiedrisko mediju un komercmediju attīstību, kā arī uzdevumus informatīvās telpas stiprināšanai un izteicās par sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 12.janvāra, numurā!

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
CIK VĒL ILGI DROŠĪBAS DIENESTI ĻAUS TVNETam ŅIRGĀTIES PĀR LATVIEŠIEM ???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas