Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Jurašs un Bordāns kandidēs Rīgas domes vēlēšanās

Kādreizējais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroj (KNAB) Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs un bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns kandidēs Rīgas domes vēlēšanās no Jaunās konservatīvās partijas, kā lielāko problēmu izceļot korupciju, viņi apstiprinājuši paziņojumā medijiem.

"Cīņa par Rīgu ir cīņa par Latvijas valsti, te sakņojas teju visa valsts ekonomika, un tieši par Rīgu jārunā kā par korupcijas perēkli un korupcijas augoni Latvijas ekonomikā un sociālajā politikā,” viņi uzskata.

"Pēdējos mēnešus es esmu cīnījies par iespēju nodarboties ar korupcijas apkarošanu. Esmu nonācis pie secinājuma, ka varai – ne koalīcijas partijām, ne partijai Saskaņa un ne pat Ģenerālprokuratūrai - nav intereses nodarboties ar korupcijas apkarošanu. Latvijas valstī lēmumus pieņem mafija. To es varu droši apgalvot! Tāpēc es esmu nolēmis pārtraukt savu cīņu par atjaunošanu KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja amatā, jo šobrīd palikt KNAB tikai turpināt cīnīties par iespēju godīgi strādāt, taču tas ir par maz. Esmu nolēmis turpmāk nodarboties ar korupcijas apkarošanu jaunā līmenī," norādījis Jurašs.

“Es startēšu vēlēšanās uz Rīgas domi kopā ar Jauno konservatīvo partiju, jo cīņa par Rīgas domi ir cīņa par Latvijas valsti. Cilvēki, nebalsojiet vairāk par koalīcijas partijām un Saskaņu, jo korupcijas ziņā tas ir viens un tas pats! Tā ir mafija, kas apēd jūsu sociālās un labklājības iespējas tagadnē un nākotnē,” viņš turpinājis.  

Pēc Juraša teiktā, Rīgā un valstī kopumā ir iestājusies krīzes situācija korupcijas apkarošanā.

"Ilustrācijai minēšu dažus piemērus. Par kukuļa piedāvāšanu man viena miljona eiro apmērā vēl joprojām nav uzsākta izmeklēšana, un pēc tam, kad es, nesagaidot izmeklēšanas uzsākšanu, šo faktu publiskoju, kriminālprocess ir uzsākts pret mani par, faktiski, trauksmes celšanu. Jāpiebilst, ka iepriekšējos gadījumos, kad man ir piedāvāts kukulis, es vienmēr esmu par to ziņojis, un kukuļa piedāvātājiem ir jau stājies spēkā notiesājošs tiesas spriedums. Otrkārt, saucot lietas īstajos vārdos, par Rīgas domi jārunā kā par korupcijas perēkli valstī, jo, runājot par Rīgas domi, nākas runāt, nevis par atsevišķiem korupcijas gadījumiem, bet par korupciju kā sistēmu, kā ikdienas tolerances slieksni. Turklāt ir aizgājis pat tik tālu, ka pašreizējais Rīgas mērs Nils Ušakovs kā pašvaldības sistēmas administrators ne tikai necīnās ar korupciju, bet pat ciniski un augstprātīgi noliedz korupcijas esamību. Treškārt, kamēr Ārvalstu investoru padome runā par investoru aizplūšanu un nepieņemamu biznesa vidi Latvijā, ir jārunā tieša valoda – investori bēg no Rīgas, turklāt bēg ne tikai investori, bēg arī vietējie uzņēmēji, pārceļot biznesu uz Tallinu un pat Klaipēdu, un bēg jau arī iedzīvotāji. Tas ir jāpārtrauc! Rēķins par šodienas “saimniekošanu” būs jāmaksā rīt. Man aug divi mazi puikas, un man līdzīgi kā daudziem rīdziniekiem un vecākiem nav vienalga, kas notiek ar manu valsti, manu pilsētu un manu bērnu nākotni!” viņš klāstījis.

Savukārt JKP vadītājs Bordāns norādījis, ka partija "no dibināšanas brīža ir veidota kā ilglaicīgs politiskais spēks, kas ir apņēmies izbeigt organizēto ekonomisko grupējumu, alkatības un populisma varu pār valsts un pašvaldību politiskajiem un saimnieciskajiem procesiem. Mēs neesam strādājuši uz “veco vēžu” piesaisti publicitātes nolūkos un ātriem reitingiem. Šajā laikā mēs esam nostiprinājušies, un jāatzīst, ka tieši pēdējo mēnešu laikā strauji augam un attīstāmies".

Kopš gada sākuma JKP esot saņēmusi 90 cilvēku iesniegumus par vēlmi iestāties partijā. 

Top komentāri

Lizete
L
Man būs, par ko balsot.
Als
A
Jurašs būtu lielisks mērs. Divi viņa kukoļotāji ir jau notiesāti, par Magoņa miljona kukuli, dabūja pats krimināllietu, korupcija pie mums ir valsts noslēpums:D
eksis
e
nez ko var iesākt maza partija saņemot dažus mandātus RD? Staigāt ar videokameru uz domes sēdēm? Ja gribat, ka cilvēki par jums balso, pamēģiniet izstāstīt, kāds ir mafijas apkarošanas un taisnīgas valdīšanas plāns Rīgā. Citādi tāds Kaimiņveidīgs pasākums vien sanāks
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas