Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kučinskis pieļauj, ka LZS varētu izslēgt Griguli

Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) šorīt LTV rīta intervijā pauda iespēju, ka Latvijas pārstāve Eiropas parlamentā (EP) Iveta Grigule, pateicoties savam balsojumam EP, varētu tikt izslēgta no ZZS veidojošās Latvijas Zemnieku savienības (LZS).

Sabiedrības neapmierinātība ar Griguli radās pagājušā nedēļā, jo nāca gaismā informācija, ka Iveta Grigule kopā ar politiķiem Andreju Mamikinu (Saskaņa) un Tatjanu Ždanoku nobalsojusi pret Eiropas Parlamenta (EP) pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Kučinskis, kurš jau paziņoja, ka norobežojas no Grigules balsojuma, šorīt vēlreiz atkārtoja, ka deputātes rīcība neatbilst Latvijas valsts interesēm. "Man šķiet, ka viņa ir pārkāpusi visas robežas, kādas varēja pārkāpt," otrdienas rītā sacīja premjers, norādot, ka ir runājis ar LZS par šo jautājumu.

"Zemnieku savienība, kuras biedre viņa ir, to darīs [tiksies un runās ar Ivetu Griguli - red.]," sacīja Kučinskis, skaidrojot, ka partija vēlējusies to darīt "acīs skatoties deputātei". Viņš arī pieņēma, ka partija pēc pārrunām varētu gan lūgt Griguli izstāties, gan viņu izslēgt.

"Vienmēr esam uzvēruši, ka mums pašiem, tāpat arī ES un NATO ir jāstiprina kapacitātes stratēģiskās komunikācijas jomā. Un konkrēti par ES darbībām – vēl vairāk -  uzskatu, ka EU EAST StratCom Task Force operatīvā grupa ir jāpaplašina. Cīņa pret propagandu un demagoģiju būs efektīva vienīgi tad, ja darbosimies kopā ar saviem partneriem ES un NATO," pagājušajā nedēļā norādījis premjerministrs.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka pēc mediju atklājumiem secināms, ka Iveta Grigule eiroparlamentā pēdējos divos gados strādājusi gana neaktīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas