Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Piebalgam partijas zemā reitinga iemesli esot skaidri

Piebalgs: Vienotībā nav sprādziena

Partijai Vienotība nav izdevies īstenot šogad par tās vadītāju kļuvušā Andra Piebalga izvirzīto mērķi līdz gada beigām nodrošināt vismaz 10% reitingu, tāpēc nevar izslēgt arī viņa aiziešanu no šī amata. Tomēr ir jūtams partijas biedru atbalsts un "partija neagonizē", piektdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes pauda pats Piebalgs.

Patlaban saskaņā ar pēdējiem partiju reitingiem Vienotība bauda vien 4,9 līdz 6,5% vēlētāju atbalstu., kas "ir tālu no izvirzītā mērķa".

"Tā ir mana politiskā atbildība, un, lai arī kongresā nav iekļauta amatpersonu pārvēlēšana, es domāju, ka partijas biedri to vērtēs, jo ir skaidrs, ka tā stratēģija, ko piedāvāju, deva uzlabojumu (..), bet man pašam secinājumi ir jāizdara gada beigās," teica Piebalgs. "Es domāju, ka gan partijai jāizvērtē, gan man pašam. (..) Es, protams, pieļauju iespēju atkāpties. Tā ir, protams, nopietna politiska problēma, tas nav kaut kas tāds sekundārs," viņš pauda.

Zemā reitinga iemesli viņam esot skaidri.

"Pamatiemesli ir, pirmais - es nepietiekami biju izvērtējis situācijas nopietnību, otrais - kopējā attieksme pret politiku ir stipri negatīvāka, nekā to varēja paredzēt; trešais - mana stratēģija bija vairāk uz konsolidāciju nevis uz straujām pārmaiņām," vērtēja Vienotības vadītājs.

"Tā ir zināmā mērā neveiksme no manas puses," viņš piebilda, sakot, ka 

vēlētājiem krietni saistošākas un uzticību raisošākas būtu straujas pārmaiņas Vienotības vadībā un radikālāki lēmumi, taču "nav tā sprādziena".

Pozitīvi vērtējams stabilizācijas process Vienotībā, jo, lai arī saglabājas viedokļu dažādība, pašlaik pašā partijā neesot lielu politisku nesaskaņu, turklāt partija labi pilda lomu, kas veicama valdības darbā, uzsvēra Piebalgs. "Partija neagonizē, partija ir pietiekami vienota," viņš teica.

"Ir daudzas ļoti pozitīvas izmaiņas, un to redz Vienotības biedri, kuri nesaka, redz, Piebalgs mūs piemānīja," klāstīja politiķis.

Pašlaik Vienotība gatavojas nākamgad gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām un piedalīsies arī 2018. gadā notiekošajās Saeimas vēlēšanās. Runājot par startu uz Rīgas domi, Piebalgs atgādināja jau iepriekš teikto, ka cer uz apmēram 14% vēlētāju balsīm - tikpat, cik Vienotība galvaspilsētā ieguva iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, taču esot "ļoti žēl", ka neizdevās vienoties par kopīgu sarakstu ar ZZS un Nacionālo apvienību. Tas savukārt padara lielāku risku, ka visas domē ievēlētās pašreizējās valdības koalīcijas partijas paliks opozīcijā, klāstīja Piebalgs.

Vienotība sestdien Cēsīs pulcēsies kongresā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas