Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Piebalgs: Pašvaldību vēlēšanas būs atskaites punkts tālākajai Vienotības nākotnei

Nākamā gada pašvaldību vēlēšanas būs īpaši atbildīgas, jo tas būs atskaites punkts arī tālākajai Vienotības nākotnei, šodien partijas kongresā Cēsīs uzsvēra politiskā spēka vadītājs Andris Piebalgs.

"To, ka Vienotība ir formā, mums pavisam drīz nāksies apliecināt, piedaloties pašvaldību vēlēšanās," akcentēja politiķis.

Viņš uzskata, ka pēdējo mēnešu laikā partija ir nostājusies uz konsolidācijas ceļa un vēlētāju kodols ir palicis uzticīgs partijai un tās nākotnei.

"Pēc ilgiem darba gadiem, pēc nevajadzīgiem strīdiem un neveiksmēm partijai ir jāatgūst ticība saviem spēkiem. Mums ir vajadzīgs veselīgs spīts pret tiem, kas neapklusdami pravieto partijas iznīkšanu un galu. To mēs spēsim panākt, vienīgi mērojoties ar spēkiem par pārstāvniecību Latvijas pilsētu un novadu domēs," klāstīja politiķis.

Viņš turpināja, sakot, ka pēdējo mēnešu laikā Vienotības vārds bieži tiek daudzināts reitingu dēļ. "Lielā mērā tas ir saistīts ar manu mērķi - sasniegt divciparu atbalstu līdz gada beigām," atzina Piebalgs. Viņš sacīja, ka reitings lēnām aug, un novembrī tas bija 6,5% pie ļoti lielas sabiedrības daļas, kura neizsaka savu viedokli.

"Lai arī ir vēl viens mēnesis līdz gada beigām, man jāatzīst, ka nebiju pietiekami novērtējis sabiedrības lielas daļas izteikti negatīvo noskaņojumu pret Vienotību. Arī manis realizētā programma nav bijusi pietiekama, lai krasi mainītu attieksmi. Sev par attaisnojumu varu tikai teikt, ka es sekoju tam, ko teicu priekšvēlēšanu debatēs un partijas kongresā jūnijā. Tomēr mēdz teikt, ka tikai viens no reitingiem patiešām skaitās - un tās ir vēlēšanas," pauda politiķis.

Runājot par politisko situāciju valstī, Piebalgs norādīja, ka populisma vilnis, kas šobrīd veļas pāri Eiropai, kā trauksmes zvans skan arī Latvijā. Sabiedrības klaji negatīvā reakcija uz šā gada budžeta pieņemšanu tam ir skaidrs apliecinājums.

"Budžets tika veidots pietiekami profesionāli, papildu finansējums ir izglītībai, veselības aizsardzībai, valsts drošībai. Tomēr šoreiz neapmierinātība nav par skaitļiem. Latvijas cilvēki sagaida profesionālu Saeimas darbu, nevis "budžeta pīrāga" dalīšanu," uzsvēra Piebalgs.

Viņš arī norādīja, ka Vienotība ir konstruktīva un valstiski motivēta partija, kurai vairāk par varas pozīcijām rūp kopējā lieta.

"Sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā valdības un koalīcijas stabilitāte ir svarīgāka nekā jebkad agrāk, bet tas nav iemesls atkāpties no partijas pamatvērtībām un aktīvas darbības valdībā un Saeimā," pauda politiķis.

"Mēs nedomājam, ka tādēļ, ka pašreizējais Ministru prezidents nāk no citas partijas, mums ir tiesības ērti atlaisties krēsla atzveltnē un atbildēt tikai par to, kas pašiem patīk," uzsvēra Piebalgs.

Kā ziņots, Vienotība šodien pulcējusies kongresā, kas veltīts diskusijām par partijas mērķiem un uzdevumiem, sagaidot Latvijas simtgadi.

Kongresam bija izvirzīti 285 pārstāvji no vairāk nekā 2400 partijas biedriem. No rīta kongresā bija reģistrējušies 208 delegāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas