Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Juris Viļums ir pārliecināts, ka LRA startēs arī Rēzeknē un Daugavpilī, kur tagad nav pārstāvēta

Reģionu apvienība briest cīniņam ar ZZS

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) pašmērķis nav par katru cenu pārspēt vietējā varā spēcīgo Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS), taču par ietekmes palielināšanu nākamā gada jūnijā pašvaldību vēlēšanās tā cīnīsies, laikrakstam Diena uzsver viens no LRA līderiem, Babītes novada priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Latgalē LRA, kuru dibināja Reģionu alianse un Vidzemes partija, tagad nav pārstāvniecības, bet 2017. gadā vēlēšanās tā plāno startēt ar savu sarakstu vai kopā ar sabiedrotajiem visās Latgales pašvaldībās, kur tai savukārt nopietns konkurents varētu būt Latgales partija.

LRA veidojošās partijas sākumā bija spēcīgas tikai Vidzemē un Pierīgā, kur pirms daudziem gadiem tika dibināta Reģionu alianse, bet – ar citu nosaukumu. Taču pēc Tautas partijas un LPP/LC darbības izbeigšanas liela daļa šo partiju bijušie pašvaldību vadītāji turpmāko politisko darbību nolēma saistīt ar LRA. Viens no viņiem ir arī bijušais Saeimas deputāts Dainis Liepiņš, kurš iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Jelgavā bija nopietnākais oponents mēram Andrim Rāviņam (ZZS).

"Zaļo un Zemnieku savienībai būs jāsaspringst ne tikai Jelgavā, bet arī Jelgavas novadā un Ozolniekos, kur visur mums būs spēcīgi saraksti," Dienai sacīja Liepiņš. Viņš noteikti kandidēšot pašvaldību vēlēšanās. Uz vaicāto, vai tas būs Jelgavā, Liepiņš atbildēja: "Varbūt Rīgā." To, ka Rīgā LRA būs saraksts, apstiprināja arī tās vadība. Jāatgādina, ka Liepiņš zaudēja Saeimas deputāta mandātu, jo tika sodīts par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā, bet viņam neesot juridisku šķēršļu kandidēt vēlēšanās.

Ventspilī LRA iesaistīsies labējo spēku kopīgajā sarakstā, kura līderis varētu būt Ģirts Valdis Kristovskis (Vienotība). Liepājā vēl tiek gaidīts no Reformu partijas domē ievēlētā Jāņa Vilnīša un viņa komandas lēmums. Vilnītis sacīja, ka to varētu pieņemt janvārī, izšķiroties starp LRA vai Jauno konservatīvo partiju. Latgales reģiona koordinators Saeimas deputāts Juris Viļums ir pārliecināts, ka LRA cilvēki startēs arī Rēzeknē un Daugavpilī, kur tagad LRA nav pārstāvēta, taču, iespējams, ka vismaz Rēzeknē labējām partijām būs kopīgs saraksts. Vairākās vietās LRA komandu veido Viļuma bijušie partijas biedri, kas domēs ievēlēti no Reformu partijas, piemēram, Juris Vucāns Preiļu novadā, Juris Vorkalis – Kārsavā.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 1.decembra, numurā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas