Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Ministre gan pagaidām neprecizē, kādus konkrētus uzlabojumus viņa plāno veikt VID darbībā

Reizniece-Ozola plāno uzlabot VID stratēģiju

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ar jauno Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāju plāno uzlabot VID stratēģiju. Par to ministre trešdien paziņoja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē.

Ministre informēja par Finanšu ministrijas (FM) izdevumu samazinājumu par teju 40 miljoniem eiro 2017.gadā. Tāpat viņa stāstīja par VID plānu līdz gada beigām piedāvāt priekšlikumus VID atalgojuma sistēmas izveidei, lai eksperti atbildīgākos amatos saņemtu lielāku atalgojumu.

Saeimas deputāte Inguna Sudraba (NSL) vēlējās zināt, vai finanšu ministrei ir informācija par to, kā līdzekļu ieguldīšana VID uzlabo uzņēmējdarbības vidi. Reizniece-Ozola atbildēja, ka VID ir jābūt kā labam instrumentam politikas veidotāju rokās, VID ir jācīnās par ēnu ekonomikas īpatsvara samazinājumu un jārūpējas par nodokļu ieņēmumu pieaugumu.

"VID darbības stratēģijā ir sarakstīta virkne uzdevumu, bet es tos gribētu nedaudz uzlabot. To es plānoju veikt ar jauno VID vadītāju," sacīja finanšu ministre, bet neprecizēja, ko tieši vēlētos uzlabot.

Sudraba arī norādīja, ka FM nav izstrādāta caurskatāma atalgojuma sistēma, uz ko finanšu ministre atbildēja, ka ir svarīgi izstrādāt jaunu valsts atalgojuma sistēmu, kas kopīgi ar Valsts kanceleju tiks izstrādāta līdz nākamā gada vidum.

Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars (LRA) pauda neizpratni, ka valsts daudzgadu budžetā ir minēta konkrēta nodokļu ieņēmumu summa, neskatoties uz to, ka valsts nākamgad plāno izstrādāt jaunu nodokļu politiku. Savukārt Reizniece-Ozola uzsvēra, ka daudzgadu budžetā ietvertās nodokļu ieņēmumu prognozes tika izstrādātas uz pašreizējās situācijas bāzes. Viņa piebilda, ka, mainoties nodokļu politikai, mainīsies arī nodokļu ieņēmumu prognozes, taču ministre atturējās nosaukt konkrētu summu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas