Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Streļčenoka atlaistais KNAB darbinieks Jurašs varētu iesaistīties politikā

Bijušais Korupcijas apkarošanas un novēršanas biroja (KNAB) darbinieks Juris Jurašs varētu iesaistīties politikā un kļūt par kādreizējā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītās Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biedru, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma Panorāma rīcībā esoša neoficiāla informācija. Partijas vadība un Jurašs šo informāciju nedz apstiprina, nedz noliedz.

Par to, ka Jurašam ir saistība ar JKP, liecina pērn decembrī veikts ziedojums 70 eiro apmērā. To uzrāda KNAB datu bāze. Sākotnēji Jurašs noliedza, ka būtu pārskaitījis naudu partijai, taču vēlāk atzinis, ka 70 eiro bijusi dalības maksa partijas rīkotā Ziemassvētku pasākumā.

"Es atcerējos, ka esmu bijis decembrī uzaicināts uz Ziemassvētku pasākumu, pārskaitīju dalības maksu par ģimenes dalību šajā pasākumā. Tāda lieta ir bijusi, bet tādā tiešā veidā, kā ziedojums, gan nav bijusi. Iespējams, likuma izpratnē to tulko kā ziedojumu, es nezinu, neesmu tik liels speciālists politisko partiju finansēšanas jomā," telefonsarunā Latvijas Televīzijai atzina Jurašs. 

Uz jautājumu, vai ielūgšana uz partijas svētku pasākumu nozīmē, ka viņš savu nākotni saista ar darbību šajā partijā, Jurašs aicināja pagaidīt trešdienu, kur tikšot sniegtas atbildes. Proti, otrdien Jurašs medijiem izplatīja paziņojumu, kurā aicina uz preses konferenci saistībā ar "krīzes situāciju korupcijas apkarošanā un politiķu attieksmē pret korupciju".

Jurašs savulaik bija KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks, kuru nu jau bijušais biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks atlaida, par iemeslu norādot biroja reorganizāciju. Pēc tam Juraša vārds izskanēja saistībā ar viņa paziņojumiem, ka viņam piedāvāts miljonu eiro liels kukulis, lai viņš ietekmētu Latvijas dzelzceļa bijušā vadītāja Uģa Magoņa krimināllietas izmeklēšanas gaitu.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Bet, uz kurieni varēs doties Latvijas ienaidnieks-Strelčonoks ?
KLM
K
Vienotība savu ieliknīti savās rindās neņem? Jebšu Jurašs negrib saistīties ar politiskajiem miroņiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas