Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Valsts prezidents Raimonds Vējonis bija uzaicinājis uz Rīgas pili visas Saeimā pārstāvētās partijas, lai noskaidrotu, kā deputātiem sokas ar viņa iesniegto priekšlikumu īstenošanu.

Uzklausa, bet neko nesola

Saeimā pārstāvēto partiju līderi piektdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni pateicās viņam par iespēju tikties, taču nesolīja atbalstīt prezidenta Saeimā iesniegtās iniciatīvas. Valsts prezidents R. Vējonis bija nosūtījis Saeimai vairākus ierosinājumus, lai pilnveidotu likumu pieņemšanas procesu un uzlabotu to kvalitāti. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) uzsvēra, ka Saeima jau šo darbu dara un drīzumā parlamentā būs izveidots arī Analītiskais dienests, tā darbībai neprasot papildu finansējumu.

Valsts prezidents bija ierosinājis Saeimas Kārtības rullī noteikt, ka uz izskatīšanu 3. lasījumā nebūtu pieļaujama tādu konceptuāli svarīgu priekšlikumu iesniegšana, par kuriem nav bijusi diskusija iepriekšējos lasījumos. Par to prezidents runāja jau pavasara sesijas pēdējā sēdē. Tāpat Vējonis aicināja anotācijās atspoguļot pieņemto likuma galīgo redakciju. Tagad, grozot iesniegto projektu, sākotnēji sagatavotās anotācijas saturs netiek mainīts. Vēstulē Saeimai bija norādīts, ka ir svarīgi, lai sabiedrībai ir saprotami parlamenta pieņemtie likumi. Vējonis arī aicināja Saeimas mājaslapā ievietot komisiju sēžu audioierakstus. 

Valsts prezidenta iniciatīvas tika nodotas Saeimā jau iepriekš izveidotai darba grupai, bet sabiedrībā nebija jūtams, ka par tām notiktu plašas diskusijas. Iespējams, tas bija viens no iemesliem, kāpēc Valsts prezidents Vējonis piektdien uzaicināja uz Rīgas pili visu Saeimā pārstāvēto partiju līderus. Kāds politiķis gan jokojot teica, ka šādi prezidents varbūt vēlējies pārlikt uzsvarus no modes skatēm, ar kurām pēdējā laikā viņš asociējies, uz aktīvu rīcību. 

Pēc tikšanās uz žurnālistu jautājumiem Vējonis nebija plānojis atbildēt, bet tikai darīja zināmu savu viedokli. "Katrs ieņēmumu pieaugums valsts budžetā sākas ar labiem likumiem un stabilu tiesisko vidi, kam uzticas iedzīvotāji un uzņēmēji," uzskata Valsts prezidents. Viņš ar partiju pārstāvjiem esot bijis vienisprātis, ka, uzlabojot likumu kvalitāti, var veicināt iedzīvotāju uzticību Saeimai un stiprināt tiesisko vidi.

Partiju pārstāvji žurnālistiem darīja zināmu apņemšanos par Valsts prezidenta iniciatīvām diskutēt.

Visu Ināras Egles rakstu lasiet pirmdienas, 17. oktobra laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas