Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Iepriekš pieņemtu lēmumu nepildīšana grauj iedzīvotāju uzticēšanos valsts varai kopumā," uzskata prezidents

Vējonis neizsludina grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir nodevis Saeimai otrreizējai caurlūkošanai 23.novembrī pieņemto likumu Grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likumā, kas paredz mikrouzņēmumu nodokļa režīma izbeigšanu. Valsts prezidents uzskata, ka piedāvātais regulējums ir nepilnīgs un pretrunā iepriekš pieņemtajiem lēmumiem, ar kuriem rēķinājušies uzņēmēji un sabiedrība, portāls Diena.lv uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.

Vējonis norāda, ka nav izpildīts Ministru kabineta 2015. gada 22.septembra lēmums izstrādāt mikrouzņēmumu nodokli aizstājošu regulējumu, kas noteiktu specializēta vienkāršota nodokļu režīma ieviešanu maziem un mikro uzņēmumiem ar mazu ikgadējo apgrozījumu, paredzot vienkāršotu grāmatvedības uzskaiti, deklarāciju iesniegšanu un nodokļu nomaksu. 
 
"Iepriekš pieņemtu lēmumu nepildīšana grauj iedzīvotāju uzticēšanos valsts varai kopumā, kā arī mazina uzņēmējdarbības vides drošību un stabilitāti," vēstulē Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA) raksta Vējonis.

Prezidents uzsver, ka uzņēmējiem jābūt skaidrībai un pārliecībai par uzņēmējdarbību regulējošiem noteikumiem. Izmaiņām likumos un nodokļu politikā jābūt paredzamām un saskaņotām, lai to izpilde veicinātu un stiprinātu uzņēmējdarbības vidi.
 
Valsts prezidents cer, ka izveidojusies situācija tiks izmantota, lai uzlabotu savstarpējo uzticēšanos starp uzņēmējiem, iedzīvotājiem un valsts varu. Vējonis arī norāda, ka Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumu atgriešana otrreizējai caurlūkošanai nenozīmē neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam.

Jau vēstīts, ka Saeima 23.novembrī sēdē, kurā tika skatīts arī valsts budžets 2017.gadam, noraidīja priekšlikumu ilgāk saglabāt MUN režīmu. Pirms parlamenta sēdes pie Saeimas nama durvīm deputātus sagaidīja vairāk nekā 250 piketētāju, kuri pieprasīja MUN režīma saglabāšanu. Jau pēc lēmuma pieņemšanas pie prezidenta ar aicinājumu likumu neizsludināt vērsās Latvijas Reģionu apvienība.

Laikraksta Diena pielikumā Uzņēmēja Diena parlamenta lēmumu asi kritizēja arī mikrouzņēmumu īpašnieki. Piemēram, mikrouzņēmuma Rū komunikācijas dibinātāja Rūta Grikmane uzskata, ka ar šāds lēmums daļau uzņēmēju vienkārši piespiedīs pamest valsti: "Ja mērķis ir "aizdzīt" cilvēkus prom no Latvijas, tad pašreiz tiek darīts viss iespējamais, lai tas tiktu sasniegts."

Likumprojekts paredz, ka esošajiem mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, kas vēlēsies turpināt saimniecisko darbību pēc 2018.gada 31.decembra, līdz 2018.gada 15.decembrim būs reģistrējas par uzņēmumu ienākuma nodokļa vai iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas