Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Ķirsim nebija atbildes, kas notiks, ja partija paliks opozīcijā

Vēlēšanu kampaņas maratons Rīgā atklāts

Ar konkrētiem un pilnvaru termiņā izmērāmiem solījumiem Vienotības Rīgas mēra kandidāts Vilnis Ķirsis trešdien partijas nodaļas kopsapulcē pieteica tās startu pašvaldību vēlēšanās Rīgā. Nākamajā pirmdienā savu saraksta līderi paziņos Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), kura varētu startēt ZZS valdes priekšsēdētāja Armanda Krauzes vadībā. Viņš tāpat kā Baiba Broka, kura ir viena no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) Rīgas mēra kandidātēm, ar pirmo numuru sarakstā kandidēja jau 2013. gada vasarā, ceturtdien lasāms laikrakstā Diena.

Vienotības programmā iekļauti 15 konkrēti un cilvēkiem prātā paliekoši solījumi. To, ka šāda taktika var attaisnoties, liecina piemēri no 2009. gada vēlēšanām, kad LPP/LC mēra kandidāts Ainārs Šlesers solīja četru gadu laikā Rīgā izveidot 50 000 jaunu darba vietu, ko cilvēki atminas vēl tagad. Ķirsis ir piesardzīgāks un sola radīt tikai 10 000 jaunu darba vietu. Ja LPP/LC (daļa tās biedru tagad ir partijā Gods kalpot Rīgai) toreiz apņēmās ik gadu uzbūvēt 2000 pašvaldības dzīvokļu, tad Vienotība vēlas jaunajām ģimenēm sarūpēt 4000 īres dzīvokļu. Tāpat kā Šlesers toreiz, arī Ķirsis uzskata, ka Rīgai ir jākļūst par starptautiska mēroga pilsētu, kas varētu būt Eiropas līmeņa izglītības centrs un kur varētu notikt lieli kultūras pasākumi.

Rīgā partija vēl sola katru gadu atjaunot ielu segumu 70 kilometru garumā, uzbūvēt stāvparku pie tirdzniecības centra Dole, kā arī Berģos, te pagarinot tramvaja līniju. Ķirsis ir pārliecināts, ka var samazināt sabiedriskā transporta biļetes cenu uz 0,60 eiro, atsakoties "no izšķērdīgās e-talonu sistēmas". Viņš arī cer likvidēt rindas bērnudārzos, uzceļot trīs jaunus pašvaldības bērnudārzus, kā arī palielināt pašvaldības līdzmaksājumu no 173 eiro uz 250 eiro bērnu vecākiem privātajos bērnudārzos. 

Ķirsis Dienai skaidroja, ka ir arī domāts, kur solījumu izpildei ņemt finansējumu. Vispirms viņš minēja to, ka pašvaldībā ievērojami palielinās ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa. Maģistrālo ielu remontam ir pieejami Eiropas Savienības fondu līdzekļi. Transporta biļešu cenas varēšot samazināt, atsakoties no dārgajiem e-taloniem, ieviešot Jelgavā izmantoto sistēmu, kur sabiedriskajā transportā var norēķināties ar bankas kartēm. Ķirsis uzsvēra, ka pēc četriem gadiem vēlētājs varēs novērtēt, kas ir vai nav izpildīts. Taču viņam nebija atbildes, kas notiks, ja partija paliks opozīcijā.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 19.janvāra, numurā!

 

Top komentāri

Es
E
Palasot šī "zatlerista" solījumus, Šlesera kungs varētu sākt satraukties, ka viņam kāds atņem lielākā solītāja titulu.
Sarmit Ansovna Eļertovka
S
Vēl nedaudz un Vienotības demagogi-populisti sāks solīt katram vecim pa bābai, katrai bābai pa vecim un ka nākamā dienā Latvijas zaldāti mazgās zābakus Indijas okeānā. Kas traucēja kaut vienu no saviem solījumieem realizēt, kad vairāk kā 6 SEŠUS!!!!!! gadus bijāt pie varas?
>>MM
&
Tu beidzot liec pensionārus mierā Vini tavu naudu netēre, bet tu vinu naudu gan. Ja esi Vienotibas parstāvis, tad ta ari pasaki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas