Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Apgabaltiesa noraida Dimanta pieteikumu lietā par viņa atcelšanu no NEPLP padomes locekļa amata

Administratīvā apgabaltiesa šodien noraidīja Aināra Dimanta pieteikumu par Saeimas lēmumu atcelt viņu no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata.

Kā aģentūru LETA informēja tiesā, ar apgabaltiesas 29. novembra spriedumu noraidīts pieteicēja pieteikums par Saeimas 2015. gada 8. jūlija lēmuma atcelšanu.

Spriedumu var pārsūdzēt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā viena mēneša laikā no tā pieņemšanas dienas.

Dimanta pārstāvis Sandis Bērtaitis aģentūrai LETA paskaidroja, ka pirmās instances tiesa ir atjaunojusi Dimantu amatā un šis regulējums saglabāsies līdz brīdim, kad stāsies spēkā galīgais nolēmums šajā lietā. Administratīvā apgabaltiesa spriedumu ir pieņēmusi, bet tas nav stājies spēkā, uzsvēra Bērtaitis. Tāpat advokāts norādīja, ka spriedums tiks pārsūdzēts Augstākajā tiesā.

Jau ziņots, ka Administratīvā rajona tiesa pērn 23.decembrī apmierināja bijušā NEPLP priekšsēdētāja Dimanta prasību un atcēla Saeimas lēmumu par viņa atbrīvošanu no padomes locekļa amata.

Līdz ar tiesas lēmumu Dimants tika atjaunots NEPLP locekļa amatā.

Iepriekš partijas Vienotība, Zaļo un zemnieku savienības, Latvijas Reģionu apvienības un partijas No sirds Latvijai līderi rosināja Dimanta atlaišanu. Iesniedzēji kritizēja to, ka NEPLP pieņēma lēmumu attiecībā uz Radio Skonto plus programmas apstiprināšanu, padarot to par krievu valodā raidošu radiostaciju. Tādējādi NEPLP esot mazinājusi Saeimas deputātu uzticību padomes locekļu kompetencei un spējai pieņemt situācijai atbilstošus lēmumus.

Politiķi atsaucās arī uz Valsts kontroles revīzijas ziņojumā secināto, ka NEPLP nav efektīvi rīkojusies ar finanšu līdzekļiem gandrīz divu miljonu eiro apmērā. Tāpat ziņojumā secināts, ka NEPLP ir vāja kontroles sistēma pār amatpersonu un darbinieku komandējumiem un darba braucieniem, kā arī konstatētas citas nepilnības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas