Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Doma laukumā iedegs Ziemassvētku egli un atklās svētku tirdziņu

Šodien plkst. 17 Doma laukumā iedegs Ziemassvētku egli un atklās svētku tirdziņu, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Ziemassvētku egli iedegs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S). Pasākumā ar koncertprogrammu uzstāsies bērnu vokālais ansamblis Momo un solists Andris Ērglis. Pasākuma apmeklētāji varēs dzirdēt arī muzikālā uzveduma Ziemassvētku vecīša cimdiņš dziesmas Samantas Tīnas un Ata Auzāna sniegumā. Koncertuzveduma teicējs būs Jānis Skanis.

Līdz ar svētku egles iedegšanu atklās arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu, kurā būs iespēja iegādāties īpaši svētku laikam darinātus tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, ierastos ziemas sezonas cienastus un svētku dāvanas. Ziemassvētku tirdziņi šogad darbosies arī Līvu laukumā, Esplanādē un sestdienās arī Kalnciema kvartālā. Nedēļas nogalēs, kā katru gadu, tirdziņu apmeklētājus priecēs koncerti un atrakcijas bērniem.

Šodien pasākumi notiks arī kultūras centros un baznīcās. Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē skanēs senās mūzikas vokālās grupas Ars Antiqua Riga izpildītie skaņdarbi, bet Rīgas Svētā Pētera baznīcā latviešu literātu dzeja latviešu komponistu radītajās melodijās skanēs literāri muzikālajā pasākumā Veltījums.

Pirmās adventes koncerts ar kamerkora Ave Sol, orķestra Rīga un solistu Elīnas Šimkus, Armanda Siliņa, mūziķu Krišjāņa Rēriha, Kārļa Rēriha un diriģenta Mārča Miķelsona piedalīšanos notiks Rīgas Domā. Savukārt Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā skanēs baroka laika mūzika. Šajā dienā klausītāji gaidīti arī koncertā Balti debess ziedi, kas notiks kultūras centrā Mazā ģilde.

Savukārt pie kultūras centra Iļģuciems notiks brīvdabas pasākums bērniem Rūķu gājiens, kura laikā būs gan gājiens, gan svētku egles iedegšana

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas