Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Rīgas Zooloģiskajā dārzā atklās atjaunoto Lauvu mītni

Piektdien, 21.oktobrī, plkst.12 Rīgas Zooloģiskajā dārza 104.gadadienā atklās atjaunoto Lauvu mītni. Tajā tiks uzņemts arī jauns iemītnieks - Āzijas lauvu mātīte Tori, kas Rīgā ieradās no Tallinas zoodārza.

Zvēru karalim lauvam Rīgas un Rīgas zoodārza simbolikā ir īpaša nozīme. Tā veidols rotā gan pilsētas ģerboni, gan 100 gadus senus zoodārza dokumentus, tāpēc par atjaunoto mītni, kas tapusi ar Rīgas domes atbalstu, Rīgas Zooloģiskais dārzs pauž īpašu prieku. Tori, kas nu varēs baudīt uzlabotās mītnes ērtības, Rīgā ieradās jau 7.oktobrī, lai aprastu ar jaunajiem apstākļiem.

Pasākuma laikā Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš kopā ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (Saskaņa) un zoodārza draugu, SIA Baltic Zinc Technics komercdaļas vadītāju, Kasparu Kreili atskatīsies uz paveikto un pasniegs cienastu galvenajai svētku dalībniecei un mītnes vērtētājai – lauvenei Tori. 

Lauvu mītnes āra aploka rekonstrukcijas darbi veikti pateicoties Rīgas domes, Baltic Zinc Technics un apmeklētāju atbalstam. Vēsturiski veidotā Lauvu bedre 104 gadu ritējumā piedzīvojusi ceturtās nopietnās pārmaiņas, pārtopot mūsdienīgā un lauvu labturības prasībām atbilstošā veidolā. Rekonstrukcijas laikā īstenoti vairāki tehniski uzlabojumi, kas atvieglos ikdienas soli zooloģiskā dārza darbiniekiem, ļaus omulīgāk justies dzīvniekam, izvēloties sev tīkamāko aploka nostūri atpūtai vai iekārtojoties pakalnā situācijas novērošanai no augšas. Trīs skatu laukumi veidoti, ievērojot universālā dizaina principus, kas ļaus ikkatram apmeklētājam ielūkoties aplokā un ļauties mierīgiem vērojumiem, esot vienā skatu līmenī ar dzīvniekiem. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas