Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īpašuma departaments ierosinās nojaukt trīs šonedēļ Rīgā degušos graustus

Šonedēļ degušās ēkas Rīgā, Vienības gatvē 106, Krāsotāju ielā 29 un Čiekurkalna 1.šķērslīnijā 3 ir grausti, ko Rīgas domes Īpašuma departaments tuvākajā laikā Rīgas domei ierosinās nojaukt, aģentūrai LETA pastāstīja Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Visas trīs ir neapdzīvotas, koka ēkas, kam ir piešķirts B kategorijas grausta statuss un piemērota paaugstināta nekustamā īpašuma likme.

Burovs norādīja, ka Īpašuma departaments jautājumu par minēto ēku nojaukšanu virzīs izskatīšanai tuvākajā Rīgas domes sēdē. Turklāt ēkai Čiekurkalna 1.šķērslīnijā papildus noteiks, ka īpašniekiem tā dažu nedēļu laikā ir jāiekonservē, lai tajā nebūtu iespējams iekļūt nepiederošām personām.

Ēkas Vienības gatvē un Čiekurkalnā ir privātīpašums, savukārt ēka Krāsotāju ielā ir kopīpašums, kas pieder trīs fiziskām personām un Rīgas domei.

Burovs uzsvēra, ka visu neapdzīvoto ēku īpašniekiem būtu jānodrošina tas, lai tajās nevar iekļūt nepiederošas personas, kuras īpaši aukstajā laikā var izraisīt ugunsgrēkus.

Jau ziņots, ka pirmdien ēkā Vienības gatvē 106 izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kurā dega telpas 90 kvadrātmetru platībā. Ēka dega ar atklātu liesmu.

Savukārt pagājušā naktī bija izcēlies ugunsgrēks divstāvu daļēji apdzīvotā koka mājā Krāsotāju ielā 29 un tā dega ar atklātu liesmu 260 kvadrātmetru platībā. Pēc vairāk nekā piecu stundu darba ugunsdzēsējiem izdevās ugunsgrēku nodzēst un pasargāt blakus esošās dzīvojamās mājas no aizdegšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas