Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mediķi ar košu performanci protestē pie Finanšu ministrijas

Mediķu arodbiedrības protestā pie Finanšu ministrijas (FM) šorīt pulcējās aptuveni 60 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Protesta dalībnieki bija tērpušies baltos mētelīšos un rokās turēja zaļus un melnus balonus. Viņi ik pa laikam sauca "Portfeli, nāc ārā!", gaidot, kad finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uz Saeimu nesīs budžeta portfeli. 

Pie FM tika novietots zaļš paklājs un uzstādīti vairāki krusti, kā arī apklātas gultas, uz kurām virsū uzlīmēti uzraksti "Zaļā nāve". Zem palagiem izskatās, ka guļ cilvēki. Ik pēc mirkļa pie FM durvīm pieklauvē Zaļā nāve ar izkapti.

Reizniece-Ozola budžeta portfeli aiznesusi uz Saeimu, pat neapstājoties un neaprunājoties ar mediķiem.

Pēc brīža ministre gan žurnālistiem norādīja, ka saprot mediķus, kuri šobrīd "izliek savu sāpi", tomēr jau nākamgad veselības aprūpei un reformu īstenošanai ir piešķirti vairāk nekā 60 miljoni eiro reformas īstenošanai, rindu mazināšanai, kā arī atalgojuma palielināšanai. Ministre uzskata, ka valdība no savas puses ir darījusi visu, kas ir bijis tās spēkos, lai nodrošinātu gana lielu finansējumu arī veselības nozarei.

"Es domāju, ja mēs labi parādīsim, ka protam veselības nozari sakārtot, un gudri izmantosim šos piešķirtos līdzekļus. Tad nākamajos gados, nākamajos divos gados būs daudz vieglāk un arī izmantotais finansējums būs stipri lielāks," sacīja finanšu ministre.
Kārtību pasākumā uzraudzīja vairāki tiesībsargi, kā arī apsardzes firma Strong.

Kā ziņots, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) šodien pie FM rīkja protesta akciju ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību tam, ka valdības sagatavotais nākamā gada budžeta projekts neatbilst starptautisko organizāciju ieteikumiem par neatliekamu un būtisku veselības aprūpes pieejamības uzlabošanu Latvijā.

Tāpat, lai aizstāvētu pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpi, LVSADA pārstāvji kopā ar Tautas dzīvību plkst.12 iesniedz Saeimā prasību, lai cilvēka dzīvība bez vilcināšanās un atrunām kļūst par prioritāti ne tikai politiķu vārdos, bet arī darbos. To parakstījuši 7000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas