Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

Rīgas Centrāltirgus priekšnieks un nomnieks vaino viens otru kukuļošanā

AS Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs un nomnieka SIA KN un partneri valdes loceklis Armands Gritāns vaino viens otru kukuļa pieprasīšanā un piedāvāšanā, šodien ziņo TV3 raidījums Nekā personīga

KN un partneri tirgū ienāca pirms 19 gadiem. Tā piederēja Parex bankas Kredītu un līzinga departamenta direktoram, pašreizējam Rīgas domes deputātam no Saskaņas centra Mihailam Kameņeckim un šīs bankas darbiniekiem. Vēlāk, kad Rīgā pie varas nonāca Saskaņa, paplašinājās arī uzņēmuma KN un partneri teritorijas centrāltirgū. Tai iznomāja zivju paviljonu un blakus esošo teritoriju. Firma savukārt, iznomāja to tālāk tirgotājiem. 2014.gadā Kameņeckis savas daļas KN Partneri pārdeva uzņēmējiem, kas apsaimniekoja Nakts tirgu.

Tagad līgums ar uzņēmumu tiek lauzts. Gritāns raidījumam klāstījis, ka lūdzis palīdzību Saeimas deputātam, kādreizējam kolēģim Andrejam Elksniņam (S). Deputāts ieteicis runāt ar Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāju Morozovu. Viņš Gritānam esot prasījis 600 000 eiro. Gritāns atbildējis, ka viņam šādas naudas neesot. Tad Morozovs pateicis, ka nevarot palīdzēt.

Savukārt Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs apgalvo, ka vēlējies tikai piedzīt parādu par nomu. Un tā neesot tik liela summa.

Pēc sarunas, kurā it kā esot apspriesti 600 000 eiro, firmas vadītājs Gritāns vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Savukārt Morozovs esot aizgājis pie Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža ar sūdzību, ka Gritāns viņam grib iedot 30 000 eiro kukuli.

LETA jau ziņoja, ka laužot līgumu, Rīgas Centrāltirgus atbrīvojas no apakšnomnieka un tirdzniecības vietu iznomātājas SIA KN un partneri īpašnieces un iepriekšējo KN un partneru saistību pārņēmējas SIA Mercados, pārņemot savā apsaimniekošanā tirgus slēgto teritoriju.

Kā skaidroja Morozovs, lēmums par līguma laušanu ar apakšnomnieku ir pamatots ar to, ka apakšnomnieks, kura apsaimniekošanā līdz 31.oktobrim vēl būs 7700 kvadrātmetru plašā Centrāltirgus slēgtā teritorija, neesot pildījis līgumā paredzētās saistības.

Gritāns atzīmēja, ka, pēc viņa domām, līguma laušana ir nepamatota, kā arī to, ka uzņēmums vērsīsies tiesā, lai apstrīdētu šo Centrāltirgus lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas