Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Skanstes tramvaja līnijas tehnisko projektu varētu sākt izstrādāt šī gada beigās vai nākamā gada sākumā

Pēc Rīgas satiksmes pasūtījuma Skanstes tramvaja līnijas tehnisko projektu sāks izstrādāt pēc Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējuma saņemšanas, kas varētu notikt šī gada beigās vai nākamā gada sākumā, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA Rīgas satiksme pārstāvis Viktors Zaķis.

Zaķis stāstīja, ka, piesakot projektu Kohēzijas fonda finansējumam, Rīgas satiksme nav iesniegusi detalizētu informāciju par plānoto tramvaju, bet gan vispārējus datus par to, kur tramvaja līnija tiks izvietota, aplēses par ietekmi uz transporta plūsmām, kā arī informāciju par uzņēmuma maksātspēju un paredzētā projekta finansējumu.

Lai iesniegtu projektu, bija vajadzīgs Rīgas domes atbalsts, tāpēc pašvaldībā tika iesniegta Rīgas satiksme provizoriskā informācija par to, kā projekts varētu izskatīties.

"Saņemot attiecīgos dokumentus, Kohēzijas fonda apsaimniekotāji lemj, vai pieteikums atbilst viņu prasībām, un par finansējuma piešķiršanu. Gadījumā, ja tiks nolemts finansējumu nepiešķirt, tad šis projekts vairs nebūs apspriežams," pastāstīja Zaķis.

Viņš uzsvēra, ka patlaban visas sarunas par projektu ir lielā mērā spekulācijas, jo projekta izstrādes gaitā vēl būs iespējams variēt. Tomēr nevar saņemt finansējumu un tad būvēt citu tramvaja līniju pilnīgi citā vietā.

Zaķis pastāstīja, ka iesniegtais projekts nosaka, ka tramvajs ies pa Senču ielu, bet nekur nav noteikts, kāda būs tālākā satiksmes organizācija šajā ielā - vai sliedes ies pa vidu un katrā pusē būs viena automašīnu josla vai tās ies pa vienu malu un tur būs trīs vai četras joslas. Tas būs nākamais etaps, kas tiks risināts tad, kad tiks piešķirts finansējums.

Rīgas satiksmes pārstāvis informēja, ka, viņaprāt, Rīgas domes Īpašumu departaments vēstules par īpašumu atsavināšanu izsūtīja, lai informētu cilvēkus par šādu iespējamību, pamatojoties uz "Rīgas satiksmes" aplēsēm par tramvaja līnijas novietojumu. Viņš uzsvēra, ka tas ir paralēls process, lai atvieglotu projekta īstenošanu tad, kad finansējums tiks saņemts.

Tāpat viņš pastāstīja, ka sarunas par Kohēzijas fonda finansējumu notiek jau aptuveni trīs gadus, nevis sākušās tikai nesen.

Jau ziņots, ka Rīgā ir iecerēts izbūvēt jaunu tramvaja līniju Skanstes ielas virzienā, caur Lielajiem kapiem, kas satracinājis daļu rīdzinieku, kuri pārmet mirušo piemiņas zaimošanu.

Rīgas dome un Rīgas satiksme ir solījusi, ka tramvaja līnija ies tikai pa jau esošo Senču ielu, neaizskarot Lielo kapu teritoriju, bet Rīgas domes Satiksmes departaments ir izsūtījis vēstules 46 zemes īpašniekiem par teritoriju, kas atrodas ielu sarkanajās līnijās, atsavināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas