Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kalniete: Putina ambīcija ir padarīt NATO un ES par nebūtiskām un bankrotējušām organizācijām

Krievijas prezidenta Vladimira Putina ambīcija nav kontrolēt Ukrainu, bet gan padarīt NATO un Eiropas Savienību (ES) par nebūtiskām, kā arī bankrotējušām organizācijām, tā debašu laikā par stāvokļa pasliktināšanos Ukrainas austrumos pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (Vienotība).

Kalniete, kas ir Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas viceprezidente, kā arī grupas ārējo politiku darba grupas vadītāja, sacīja, ka nosaukt situāciju Ukrainā par pasliktināšanos nav pietiekami. Viņas vērtējumā tas ir karš Eiropā, kas jau prasījis vairāk nekā 10 000 cilvēku dzīvību.

"Tas ir karš, ar kura palīdzību vēlas pārrakstīt Eiropas robežas un pagriezt otrādi Eiropas miera kārtību. Putina ambīcija nav kontrolēt Ukrainu, viņa vēlēšanās ir padarīt NATO un ES par impotentām, nebūtiskām, kā arī bankrotējušām organizācijām. Karš Ukrainā testē Eiropas vienotību un transatlantisko apņemšanos," viņa sacīja.

Kalnietes ieskatā jāapņemas apturēt Putinu, "pirms viņš pāriet uz citām valstīm". Viņa arī skaidroja, ka pret Krieviju noteiktās sankcijas līdz šim bijis vienīgais ES piemērotais līdzeklis pret tālāko agresiju.

"Samazināt tās apmaiņā pret ko citu būtu par maz prasīts, un, ja situācija pasliktinās, mums nepieciešams stiprināt un pagarināt [sankcijas]", norādīja politiķe.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Top komentāri

piegriezies
p
Būtu labi, ja kalniete vairāk runātu par savām ambīcijām , mērķiem un spējām, nevis puķina! Pašai kā... pie pirkstgaliem drebošas pilītes pret jūru vareno plašo....:(
koka Fricis
k
... un izskatās, ka ar Junkera, Merkeles, Kalnietes un nekontrolējama melno bara palīdzību šim tas arī izdosies ...
SOLA
S
Ieteikums, šai madamai pārcelties uz kādu citu valsti, jo savas tēvu zemes intereses tā sen jau upurējusi eiropai un savai labklājībai
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē