Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Piegādātāju pārstāvis: Valsts policija saņēma iepirkuma nolikumam atbilstošus auto

Pilnsabiedrība A26 ne tikai ir piegādājusi Valsts policijas iepirkuma nolikumam un tehniskajai specifikācijai atbilstošus auto, bet arī izteikusi labāko finansiālo piedāvājumu, kas ļāva ietaupīt valsts budžetā teju 100 tūkstošus eiro un turpmāk ļaus ietaupīt uz katru nobraukto kilometru, uzsver pilnsabiedrības A26 pārstāvis Guntars Šīrants.

Pilnsabiedrība A26 ir sniegusi skaidrojumu Valsts policijai, ka atbilstoši Nodrošinājuma valsts aģentūras pērn izsludinātā atklātā konkursa par transporta nomu Valsts policijas vajadzībām nolikumā un tehniskajā specifikācijā bija definēts, ka vieglo automobiļu A16 emisijas klasei jāatbilst EURO 6 standartam, tas ir, dzinējam jāatbilst uz EURO 6 attiecināmām robežvērtībām.

“Iesniedzot savu piedāvājumu, mūsu piegādātājs nodrošināja iepriekš minēto prasību, veicot tehniskus uzlabojumus zemākam emisiju standartam atbilstošām automašīnām un attiecīgi samazinot to radīto emisiju līmeni un nodrošinot atbilstību EURO 6 attiecināmām robežvērtībām,” skaidroja Šīrants.

Uzņēmējs piebilda, ka A26 piemērotais tehniskais risinājums atbilda iepirkuma prasībām, un nekādā veidā neietekmē spēkratu izmantošanas iespējas.

"Vēl vairāk – izmantotais risinājums pat uzlabo auto darbības efektivitāti, samazinot degvielas patēriņu. Tādējādi Valsts policija turpmākos piecus gadus varēs ietaupīt nodokļu maksātāju naudu katrā nobrauktajā kilometrā," norādīja Šīrants.

Viss iepriekš minētais ļāva nodrošināt Iepirkumam atbilstošas automašīnas un iespējami izdevīgāko finanšu piedāvājumu, gan runājot par nomas izmaksām, gan par ilgtermiņa ekspluatācijas izdevumiem.

Iepirkuma daļā, kuras priekšmets bija "Vieglais automobilis A16", pilnsabiedrība iesniedza savu labāko iespējamo piedāvājumu, gan izpildot Iepirkuma tehniskajā specifikācijā noteiktās prasības, gan piedāvājot konkurētspējīgu cenu. Pilnsabiedrības A26 saimnieciskais piedāvājums 806 820,00 eiro, kuru atzina arī par izdevīgāko, ļāva valsts budžetā ietaupīt teju 100 tūkstošus eiro (92 911,80 eiro).

Turklāt A26 piedāvājums attiecībā uz katra automobiļa ekspluatācijas izmaksām finansiāli ir būtiski izdevīgāks nekā pārējo Iepirkuma dalībnieku priekšlikumi.

A26 nodrošināto automobiļu ekspluatācijas izmaksas ir 7864,52 eiro par vienu vienību, bet nākamā tuvākā pretendenta piedāvājums - 8047,53 eiro. Ņemot vērā transportlīdzekļa darbmūžības ekspluatācijas izmaksu aprēķinu, šis ir svarīgs rādītājs, kas apliecina, ka A26 piedāvājums un automobiļu dzinēja parametri ir labāki un efektīvāki.

2015.gada 8.jūlijā Nodrošinājuma valsts aģentūra izsludināja atkāto konkursu par transporta nomu Valsts policija vajadzībām (no 2016.gada līdz 2022.gadam), iepirkuma identifikācijas numurs IeM NAV 2015/66.

Konkursa uzvarētāji: SEB līzings –12,4 miljoni eiro, Carlo Motors un Pilna servisa līzings apvienība – 7,2 miljoni, A26 – 4,2 miljoni eiro, no kuriem 806 820 eiro veido daļa par Citroen Jumpy piegādi.

Jau vēstīts, ka Valsts policijā pabeigta dienesta pārbaude attiecībā uz auto iepirkumu ar mērķi noskaidrot, vai policijai iepirkuma ietvaros piegādātās Citroen automašīnas atbilst līgumā noteiktajām prasībām un vai par konkrēto iepirkumu atbildīgās Valsts policijas amatpersonas un darbinieki ir rīkojušies pietiekami rūpīgi. Policijā konstatēta līguma nepienācīga izpilde no auto piegādātāja puses, uzsvērts Valsts policijas paziņojumā, savukārt dienesta pārbaudē konstatēti iespējami disciplinārpārkāpumi atbildīgo VP amatpersonu un darbinieku rīcībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē