Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Reirs: Dobeles sociālais dienests pēc traģēdijas ģimenē strādājis labi

Pēc traģēdijas Dobelē izvērtējot šīs pilsētas sociālā dienesta darbu, Labklājības ministrija ir konstatējusi, ka dienests ir strādājis labi, šodien LTV informēja labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Sociālais dienests darīja savu darbu un darīja to labi, taču sociālais dienests nav visvarens, sacīja politiķis un piebilda, ja pieauguši cilvēki ir nostājušies uz iznīcības ceļa, ir ļoti grūti katram pielikt klāt kādu uzraugu, lai novērstu viņu rīcības sekas.

Ministrija esot pieprasījusi informāciju no Dobeles sociālā dienesta un dokumentu pārbaudēs secinājusi, ka dienests pildīja savus uzdevumus likumā noteiktajā kārtībā un ģimene saņēma nepieciešamo sociālo atbalstu.

Reira skatījumā, pamatproblēma šajā gadījumā bijusi tā, ka nav bijusi saskaņota darbība starp virkni institūciju. Šī iemesla dēļ atbildīgās institūcijas pulcējušās uz sanāksmi un apņēmušās trūkumus novērst.

Kā ziņots, 3.janvārī Dobelē, visticamāk, no narkotiku pārdozēšanas atrasti miruši laulātie, kā arī no bada miris pāra deviņus mēnešus mazais zīdainis. Tāpat dzīvoklī bija trīs, četrus un piecus gadus veci bērni, kuru organismi bija no bada novājināti.

Top komentāri

,
,
ko nu vairs Dobeli cilāt. Iļģuciemā jauns "rekords": 19 gadi, 3 bērni, viens beigts, jo atstāja vienu kaut kādā svešā dzīvoklī, kur "ciemojās" un naktī gāja "pēc cigaretēm".
Buba
B
Ar ļoti retiem izņēmumiem šādās bērnu traģēdijās bāriņtiesu, policijas skaidrojumi kā zem koppapīra - " ko ta mēs ,mēs mazgājam rokas nevainībā, mums nebija nekādas trauksmainas informācijas, nekādu sūdzību!", (kaut reizēm skolās bērnudārzos, kaimiņi saka pretējo). Kaut kas nav kārtībā ar to sadarbības koordināciju un atbildību!
Kādasšausmas
K
Dad šitos nekā nedarītājus socdienestos un bezatbildīgos ministrēnus tiesās?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē