Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
"Tā vietā, lai domātu par cilvēkiem [..], kā galvenais tiek noteiks, ka jāsavāc pēc iespējas vairāk meslu," komentē Sudraba

Sudraba aicina Latvijā "izbeigt klaušu laikus"

Partijas No sirds Latvijai (NSL) priekšsēdētāja Inguna Sudraba aicinājusi valstī "izbeigt klaušu laikus", kur kungu lomā esot koalīcijas partiju deputāti un "uzblīdusī ierēdniecība". Šādu viedokli Sudraba paudusi NSL paziņojumā par to, ka partijas Saeimas frakcija Valsts prezidentam Raimondam Vējonim nosūtījusi vēstuli, aicinot otrreizējai caurlūkošanai Saeimā nodot grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā un Izglītības likumā.

"Ar nožēlu jākonstatē, ka arvien biežāk Latvijā vērojamas klaušu attiecības, kad zemes kungu funkcijas pilda Saeimas pozīcijas deputāti un uzblīdusī ierēdniecība, kas faktiski par vergiem padarījuši Latvijas iedzīvotājus un uzņēmējus. Tā vietā, lai domātu par cilvēkiem, par valsts pārvaldes efektivitātes palielināšanu un tēriņu samazināšanu, par atbalstu uzņēmējdarbībai, kā galvenais tiek noteiks, ka jāsavāc pēc iespējas vairāk meslu un jāsoda par brīvdomību. Tāpēc aicinājām Valsts prezidentu patiesi iedziļināties Mikrouzņēmumu nodokļa likuma un Izglītības likuma grozījumos, atdot tos Saeimai otrreizējai caurlūkošanai un cilvēkiem dot cerību, ka Latvijai patiesi ir nepieciešams ikviens iedzīvotājs, uzņēmējs, pedagogs," paziņojumā citēta Sudraba.

NSL ieskatā Mikrouzņēmumu nodokļa likuma grozījumi ne tikai neatbilst labai valsts pārvaldībai un vairo sabiedrības neuzticēšanos varai, bet ir arī pretrunā ar Satversmes 90.pantā noteiktajām cilvēka pamattiesībām, ka "ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības".

Savukārt Izglītības likumā ietvertais regulējums, pēc NSL Saeimas frakcijas deputātu domām, rada plašas interpretācijas iespējas un pieļauj subjektīvu un pat negodprātīgu rīcību, atļaujot jebkurā brīdī atlaist no darba nevēlamu izglītības iestādes vadītāju un/vai pedagogu, jo nav noteikts, kā darba devējs izvērtēs to, ka izglītības iestādes vadītājs vai pedagogs, piemēram, audzinās krietnus, godprātīgus, atbildīgus cilvēkus – Latvijas patriotus, stiprinās piederību Latvijas Republikai.

"Pedagogiem mēs uzticam savu lielāko dārgumu – mūsu bērnus, tajā pašā laikā ar minētajiem grozījumiem mēs radām šaubas, ka tieši šobrīd, pēkšņi, Latvijas skolās ir radies liels skaits nelojālu, neprofesionālu pedagogu, jo grozījumi ir jāpieņem steidzami divos lasījumos. NSL arī uzskata, ka ir jāizvērtē, vai likuma turpmākā piemērošana būs samērojama ar Satversmes 100.pantu, kas nosaka, ka ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju un paust savus uzskatus," pauž Sudraba.

Jau vēstīts, ka pretrunīgi vērtētos grozījumus par pedagogu lojalitāti Izglītības likumā Saeima pieņēma 23.novembrī. Par pretestību un ažiotāžu neizpratni trešdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma pauda izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība), noraidot pārmetumus par "raganu medībām".

"Ja runa ir par raganu medībām, tad trauksme bija jāceļ pirms pāris gadiem. To, ka pedagogam jābūt lojālam, Saeima pieņēma pirms pāris gadiem. Mēs šeit neesam izdarījuši neko jaunu. Mēs vienkārši esam iestrādājuši mehānismu, kas notiek, ja kompetenta iestāde konstatē, ka pedagogs ir nelojāls," skaidroja Šadurskis.

Top komentāri

Raimonds
R
Sudrabu un Grigule ir pēdējo gadu latviešu politikas lielākās neveiksmes, jo abu darbība ļoti atšķiras no Latvijas valsts interesēm
cukas joprojam censhas
c
"gudri" spriedelet,riebjas visas sudrabas/maskavas agente/,ka ari visi lidzigie guletaji saeima,ka piem.kalnozls!
Ēdelweiss
Ē
Letais Sududrapes populisms...Kapec gan tā Sududrape nbrec par prettiesiskā NĪN atcelšanu ,,,,??? !!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums ir izdevīga vienota un stabila Vienotība

Triecieni, kurus pēdējā laikā saņēmusi vadošā partija Vienotība, diez vai varētu sašūpot arī valdības konstrukciju – koalīcijas partneriem izmantot situāciju neesot intereses. Tas nozīmē, ka op...

Vinnēs tie, kas pielāgojas

Dažādi ekonomisko situāciju un biznesa vidi raksturojošie dati, ekspertu viedokļi, aptauju rezultāti, kā arī pieredzes stāsti atklāj, ka par veiksmes atslēgu gan uzņēmumu, gan nozaru, gan ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē