Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ABLV Charitable Foundation labdarības akcijā saziedo vairāk nekā miljonu eiro

Fonda ABLV Charitable Foundation desmitgades labdarības akcijā saziedota rekordliela summa – 1 046 173 EUR, kas sniegs iespēju vismaz iepriekšējā gada apmērā palīdzēt simtiem bērnu, veicināt Rīgas centra labiekārtošanu un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi.

"Sirsnīgi pateicamies ikvienam ziedotājam par sniegto atbalstu, kas 2017. gadā ļaus iesākto turpināt un palīdzēt tiem Latvijas bērniem un ģimenēm, kam nepieciešams sabiedrības atbalsts un palīglīdzekļi dzīves kvalitātes uzlabošanai, kā arī mērķtiecīgi turpināt kultūras mecenātismu, veidojot Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju," uzsver ABLV Charitable Foundation valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve.

Labdarības akcijas laikā no 2016. gada 7. novembra līdz 31. decembrim fonds aicināja sabiedrību, darbiniekus un klientus ziedot trīs programmām. Palīdzēsim dzirdēt! vājdzirdīgu bērnu atbalstam saziedoti 127 116 EUR, un, kā solīts, katram ziedotajam eiro fonds pievienoja vēl vienu, tā programmā pieejamos līdzekļus papildinot kopā par 254 232 EUR. Palīdzēsim izaugt! izglītojošu nometņu organizēšanai saņemti 108 062 EUR, savukārt Jaunā Rīga programmā galvaspilsētas centra labiekārtošanas un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveides atbalstam piesaistīti 810 995 EUR.

Fonda desmit gadu darba laikā ar ziedotāju palīdzību jau 362 bērni ir saņēmuši augstas kvalitātes daudzkanālu digitālos dzirdes aparātus, tai skaitā 2016. gadā tie bija 97 vājdzirdīgi bērni. Savukārt ar Fonda atbalstu īstenotajās 144 nometnēs prieka un izaugsmes brīžus piedzīvoja vairāk nekā 4000 bērni un viņu vecāki no sociālā riska ģimenēm, no tām pērn notika 32 nometnes ar 1100 dalībniekiem. Turklāt pagājušajā vasarā Rīgas lielākā strūklaka Kronvalda parkā kļuva par Eiropas pirmo interaktīvo strūklaku.

Fondu ABLV Charitable Foundation 2006. gadā nodibināja ABLV Bank akcionāri Ernests Bernis un Oļegs Fiļs, lai īstenotu dzīvē savas pamatvērtības un sekmētu uzņēmēju atbildību par sabiedrību un vidi. Fonds darbojas kā galvenais ABLV Bank partneris labdarības jomā, atbalstot radošus cilvēkus un izcilas organizācijas, kas iegulda pūliņus un zināšanas, lai sasniegtu visiem svarīgus mērķus – veidotu saliedētu, pārtikušu un drošu sabiedrību. Kopš fonda dibināšanas tā uzmanības centrā ir laikmetīgā māksla, bērnu un jauniešu labklājība, izglītība un pilsoniskā sabiedrība. Turklāt fonds ir līdzdibinātājs topošajam Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejam, kas durvis vērs 2021. gadā. Aizvadītajos gados fonds ir atbalstījis 300 projektus, piešķirot tiem līdzfinansējumu vairāk nekā 3 miljonu eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas