Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Apeirona balvu par humānāko ēku cilvēkiem ar invaliditāti saņem Rīgas Motormuzejs

Invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons balvu Zelta kruķis par šī gada humānāko ēku cilvēkiem ar invaliditāti ir piešķīrusi Rīgas Motormuzejam, aģentūru LETA informēja apvienības vadītājs Ivars Balodis.

Zelta kruķi ik gadu saņem objekts, kas atbilst visām likuma prasībām vides pieejamības jomā.

Savukārt nominācijā Izglītība visiem balvu saņēma Daugavpils Universitāte. Par pieejamāko apskates objektu tika atzīts Latvijas Valsts mežu dabas parks Tērvetē, kas ir viens no retajiem dabas parkiem, kur ikviens var pilnvērtīgi un ērti baudīt dabu un atpūsties, daudzviet pat patstāvīgi, bez asistenta palīdzības.

Balvu nominācijā Viesmīlība saņēma kempings Apaļkalns. Savukārt Skrundas muiža saņēma balvu kā pieejamākais kultūrvēsturiskais objekts, pierādot, ka kultūrvēsturiska objekta statuss nav šķērslis, ar ko aizbildināties, lai neveidotu pieejamu vidi, uzsvēra organizācijas pārstāvji.

Par pieejamāko vietu, kur satikties, atzīta Cēsu Centrālā bibliotēka, savukārt kā aktīvākā pieejamības veicinātāja atzīta Liepājas neredzīgo biedrība, kas rīko dažādus seminārus, konsultē uzņēmumus un nenogurstoši strādā pie vides pieejamības attīstības Latvijā.

Apeirons kopš 2004.gada veic aktīvu vides pieejamības monitoringu, lai pēc iespējas vairāk popularizētu vides pieejamības un universālā dizaina idejas Latvijā.

Šogad īpaša uzmanība pievērsta Latvijas reģioniem. Īstenots projekts Vide visiem, kurā apsekoti pilsētu centri un dažādi apskates objekti, lai papildinātu mobilās aplikācijas Mapeirons datubāzi, tādējādi radot aizvien jaunas atpūtas un integrācijas vietas cilvēkiem ar invaliditāti. Apsekojumu laikā izvēlētas septiņas labākās un cilvēkiem ar invaliditāti draudzīgākās ēkas, uzņēmumi un organizācijas, kas pelnījuši pateicību un atzinību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas