Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV diplomāte: Mūsu saistības pret NATO 5.pantu ir nesatricināmas

ASV saistības pret NATO 5.pantu ir nesatricināmas, un šajā jomā nekas nemainīsies, intervijā Latvijas Radio uzsvēra ASV vēstnieces Latvijā vietniece Šārona Hadsone-Dīna.

Diplomāte stāstīja, ka NATO līgumam ASV ir likuma spēks un līdz ar to saistības "ir stipras kā dzelzs".

Hadsone-Dīna atzīmēja, ka pēc ASV nākamā prezidenta Donalda Trampa un aizejošā prezidenta Baraka Obamas tikšanās tika uzsvērts, ka NATO līgumam ir centrālā loma ASV un Eiropas attiecībās un ASV saistības pret partneriem nemainīsies. Tramps uzsvēris, ka NATO saistības uztver nopietni, tāpēc diplomāte nedomā, ka šajā jomā kas varētu mainīties.

Vēstniecības darbiniece norādīja, ka ar līgumiem saistītajos jautājumos prezidents izmaiņas nevar veikt bez sadarbības ar Kongresu, lai arī prezidentam ir tiesības uz svarīgākajiem lēmumiem. Lūgta precizēt, kā ASV iedarbinātu 5.pantu, ja nu tāda vajadzība rastos, Hadsone-Dīna stāstīja, ka šādā gadījumā procedūra ietu caur NATO galveno mītni Briselē.

Hadsone-Dīna uzsvēra, ka ASV NATO saistības uztver nopietni, ko pierāda regulārās ASV karavīru vizītes un ieguldījumi infrastruktūrā Latvijā. Mēs būsim šeit, piebilda diplomāte.

ASV vēstniecībās nekas daudz pēc prezidenta vēlēšanām nemainīsies, bet var mainīties vēstnieki, ja tie ir politiski nozīmēti, nevis karjeras diplomāti. ASV vēstniece Latvijā Nensija Petita ir karjeras diplomāte, sekojoši viņai nevajadzētu mainīties, piebilda Hadsone-Dīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas