Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bērni saindējušies ar krāsas šķīdinātāju un medikamentiem

Sestdien bērni saindējušies ar krāsas šķīdinātāju un medikamentiem, kā arī guvuši traumas, izkrītot pa logu un applaucējoties ar karstu ūdeni, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Rīgā trīs gadus vecs bērns nogādāts slimnīcā pēc, iespējams, krāsas šķīdinātāja iedzeršanas. Savukārt Latgalē piecgadīgs puika un trīs ar pus gadus veca meitenīte saindējušies pēc tikšanas klāt medikamentiem. Tuvinieki pamanījuši, ka bērni ir izteikti miegaini, tāpēc izsaukuši mediķus, kuri puiku un meiteni nogādājuši slimnīcā ar saindēšanos no zālēm.

Latgalē vienu gadu veca meitene sev uzrāvusi virsū trauku ar puslitru tikko uzvārīta ūdens un guvusi vēdera, augšstilbu, kā arī apakšstilbu apdegumus. Savukārt Vidzemē četrus gadus veca meitenīte iepūtusi mutē piparu gāzes baloniņa saturu un nogādāta slimnīcā ar mutes gļotādas traumu.

Vaicāta, kas būtu jāatceras, lai nākotnē iespējami izvairītos no šādām nepatīkamām situācijām, Bukša atgādināja, ka vecākiem ir jārēķinās ar bērna zinātkāri un, ņemot to vērā, jācenšas glabāt medikamentus un potenciāli bīstamas vielas mazgadīgajiem nepieejamās vietās.

Aizvadītajā diennaktī arī kāds sešus gadus vecs puika Rīgā, krītot no ēkas 3.stāva, guvis krūškurvja un vēdera traumu, kā arī smadzeņu satricinājumu. Pēc kritiena bērns bijis pie samaņas. Zēns ar gūtajām nogādāts slimnīcā.

Kā ziņots, kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1132 izsaukumus, no kuriem 205 gadījumos sniegta palīdzība cilvēkiem, kas guvuši traumas vai cietuši negadījumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas