Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

CSDD: Sabiedrība ir tik bagāta, ka gatava maksāt par fotoradaru konstatētiem pārkāpumiem

Latvijas sabiedrība ir tik bagāta, ka tā ir gatava maksāt par ceļu satiksmes pārkāpumiem, ko fiksējuši stacionārie fotoradari, trešdien Ceļu satiksmes drošības padomē atzina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jānis Golubevs.

Viņš informēja, ka pēdējo divu gadu laikā ar 20 fotoradariem konstatēti 123 000 pārkāpumi, piemērojot naudas sodus vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā, bet samaksāti ir apmēram trīs miljoni eiro.

Golubevs stāstīja, ka vakar tika uzstādīti 20 jauni fotoradari un diennakts laikā tajos fiksēti 854 pārkāpumi, piemērojot naudas sodu aptuveni 20 000 eiro apmērā.

"Man uzliktie sodi šķiet neadekvāti, bet izskatās, ka sabiedrība ir tik bagāta, ka ir gatava maksāt par pārkāpumiem. Sabiedrība turpina rādīt nihilistisko attieksmi pret fotoradariem," sašutumu pauda Golubevs.

CSDD valdes loceklis arī piebilda, ka nepareizi ir uztvert fotoradaru kā līdzekli valsts budžeta papildināšanai, bet ir jātiecas uz to, lai fotoradaros fiksēto pārkāpumu nebūtu vispār.

Top komentāri

Trollis JT
T
Pareizi, pareizi, fotoradalu vajag ierullēt asfaltā, visā ceļa garumā! Un sodīt, sodīt, sodīt! Ziniet, rodas sajūta, ka valsti pārvalda no ķēdes norāvušies traki suņi. Vai kāds beidzot sāks pētīt KĀPĒC CILVĒKI SKRIEN?
VVZ
V
Fotoradari tiekot izvietoti vietās "pēc iedzīvotāju lūgumiem". Nez kāpēc tās ir tās pašas vietas, kurās ceļa apstākļi atļauj droši braukt ātrāk nekā uzzliktie ierobežojumi, tas ir- naudīgās vietas. Naudas kāstuve. Kas padzīvojis Dānijā, tas sapratīs- cik tur ir fotoradaru? Ak praktiski nav? Fiška ir tāda, ka jebkuras nesaprātīgās represijas naudas iekasēšanas vārdā rada iedzīvotāju naidu pret sistēmu. Dānijā karogus nekarina tāpēc, ka var atnākt muņiki un uzlikt sodu, bet tāpēc, ka dāņi ir savas valsts patrioti. Un kritiskās situācijās dāņi savu valsti aizstāvēs, jo valsts aizstāv un balsta viņus. Latvija ar savu naidīgo attieksmi ir iznīcinājusi pēdējās patriotisma paliekas, un tas var beigties bēdīgi- savā rijībā valdoņi ir likuši uz kārts valsts pastāvēšanu.
Pilsonis.
P
Visa sabiedrība gan nemaksā. Tikai to dara tie,kuri var atļauties,ne tikai to vien. :-)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas