Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Kostīmu parāde Rīgā par godu Šerloka Holmsa jubilejai

Rīgā svētdien notiekošā kostīmu parāde par godu Šerloka Holmsa dzimšanas dienai spēja piesaistīt vērā ņemamu rīdzinieku un pilsētas viesu uzmanību, novēroja aģentūra LETA.

Skanot mūzikai no senajām padomju kinofilmām un šajā gadsimtā tapušajiem Gaja Ričija grāvējiem par Holmsu, šodien ap 20 stāstu par Holmsu fanu vecmodīgos tērpos pulcējās uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kāpnēm, lai vēlāk dotos uz Vērmanes dārzu. Holmsa līdzinieks uz pasākumu ieradās ar retro automobili.

Lai arī Artura Konana Doila darbu varoņu kostīmos tērpto pasākuma dalībnieku nebija pārāk daudz, pasākums tomēr spēja piesaistīt pāris simtu skatītāju uzmanību, kuri aktīvi steidza iemūžināt notiekošo fotogrāfijās.

Pasākumā ir iecerēts izvēlēties labāk ģērbtos dalībniekus tādās nominācijās kā "Labākais Holmss", "Labākais personāžs", "Labākais četrkājainā drauga tēls", "Labākais mazā varoņa tēls", "Lieliskāko ūsu un bārdas īpašnieks" un "Elegantākais džentelmenis", taču izvēlē nebūs pārāk liela.

Vienlaikus kinoteātra Splendid Palace kafejnīcā Cafe Film Noir var pārģērbties par 19.gadsimta dāmām un kungiem, kā arī iemūžināsiet mirkli fotogrāfijā. Veco laiku atmosfēru veido vijolnieces Natālijas Grigorovičas interaktīvā muzikālā performance un austrumu tējas ceremonijas Jurija Podusova izpildījumā.

Šerloks Holmss ir viena no pirmajām slavenā detektīva piedzīvojumu ekranizācijām, kas daudzus gadus tika uzskatīta par pazudušu. Muzikālu noformējumu kinoseansam radījuši laikmetīgā džeza duets - saksofonists un džeza apvienību līderis Deniss Paškevičs un lietuviešu perkusionists, avangarda džeza un laikmetīgās mūzikas izpildītājs Arkādijs Gotesmans. Latvijas skatītājiem šī filma "Šerloks Holmss" tiks izrādīta pirmo reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas