Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
KNAB ir aizdomas, ka iepirkuma gaitā amatpersona viltojusi dokumentus

Kriminālprocess par dokumentu viltojumu Barona ielas remonta iepirkumā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) oktobrī uzsācis kriminālprocesu saistībā ar iespējamu dokumentu viltošanu būvdarbu procesā Rīgā, Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanas gaitā, portālu Diena.lv informēja KNAB.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka Rīgas domes Satiksmes departamenta rīkotajā iepirkuma Rīgas pilsētas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbi 2015.gadā iepirkuma daļā Ielu seguma atjaunošana. Seguma atjaunošana Krišjāņa Barona ielā valsts amatpersona veikusi dienesta viltojumu. 

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

KNAB atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu par iespējamu dokumentu viltošanu Krišjāņa Barona ielas remontdarbu procesā neviens Rīgas domes Satiksmes departamenta darbinieks nav atstādināts, aģentūrai LETA pastāstīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Viņa apstiprināja, ka KNAB ir veicis procesuālas darbības Satiksmes departamentā un izņēmis dokumentāciju, kas saistīta ar Krišjāņa Barona ielas brauktuves būvniecību. Lēmumā par dokumentu izņemšanu ir norādīts pants par dienesta viltojumu.

Ahuna-Ozola norādīja, ka šobrīd nav saņemts iesniegums no KNAB par kādas amatpersonas atstādināšanu no amata.

Jautāta, vai Satiksmes departaments veiks kādas iekšējas pārbaudes, Ahuna-Ozola pastāstīja, ka departaments gaidīs izmeklēšanas slēdzienu no KNAB un tad attiecīgi rīkosies.

        

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas