Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija aicina Krievijas AM uz tikšanos, lai apspriestu drošību veicinošus pasākumus pierobežā

Aizsardzības ministrija (AM) ir nosūtījusi atbildes vēstuli Krievijas militārajam atašejam Latvijā, uzaicinot Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvjus uz ekspertu līmeņa tikšanos Rīgā, lai apspriestu uzticības un drošības veicinošus pasākumus pierobežā abu valstu starpā, aģentūru LETA informēja AM.

Latvija ir nepārtraukti norādījusi uz to, ka Krievijas militārās aktivitātes pierobežā, tostarp militārās infrastruktūras attīstība, rada nopietnas bažas par kaimiņvalsts nodomiem. Turklāt Krievija īsteno savas militārās aktivitātes, laikā neinformējot savas kaimiņvalstis par to norises laiku un vietu. Tādēļ tikšanās mērķis būtu panākt lielāku atklātību no kaimiņvalsts puses. Latvijas AM plāno pārrunāt jautājumus par Krievijas militārajām aktivitātēm, tostarp plaša mēroga mācībām Latvijas pierobežā, norāda Latvijas AM.

AM šogad augustā saņēma vēstules no Krievijas atašeja Latvijā, kurās Krievija aicināja uz drošības konsultācijām Maskavā, lai ekspertu līmenī pārrunātu turpmāko militāro sadarbību. Latvija norādīja, ka sagaida konkrētus priekšlikumus no Krievijas puses, lai mazinātu tās agresīvo rīcību pie Latvijas robežas. Vienlaikus atbildē AM vērsa Krievijas uzmanību, ka Latvijas pozīcija nav mainījusies un tā neredz iespēju atjaunot politiski militāro sadarbību, kas tika pārtraukta pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014.gada pavasarī.

Tajā pašā laikā AM Krievijas pusei norādījusi, ka neizslēdz dialogu, lai veicinātu uzticību abu valstu starpā, kā arī mazinātu incidentu draudus virs Baltijas jūras. Latvijas AM ir ieinteresēta darbībās, kas mazinātu saspīlējumu reģionā, ko radījušas Krievijas agresīvās militārās darbības pie Latvijas robežām.

Jau šogad aprīlī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), tiekoties ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, mudināja Krievijas pusi nodrošināt lielāku militāro aktivitāšu caurskatāmību Latvijas pierobežā. Tāpat ministrs apstiprināja nepieciešamību uzturēt savstarpēju dialogu ar Krieviju, lai veicinātu uzticēšanos un drošību reģionā.

AM atgādina, ka NATO-Krievijas formālās attiecības tika pārtrauktas 2014.gada pavasarī Krievijas veiktās Krimas aneksijas un agresijas Ukrainas austrumos dēļ. Pašreizējā NATO politika attiecībā pret Krieviju balstās atturēšanā un politiska dialoga uzturēšanā. Plānotās konsultācijas ekspertu līmenī Rīgā ir saskaņā ar kopējo NATO politiku.

AM uzsver, ka jau kopš 2003.gada tā piedāvā Krievijai vienoties par papildu divpusējo vienošanos uzticības un drošības jautājumos, ko Krievija konstanti līdz šim ir noraidījusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas