Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Delna brīdina par VID ģenerāldirektora amata kandidāta 227 tūkstošu eiro parādsaistībām

Ņikitina parādi rada korupcijas risku

Publiskajā telpā izskanējusi informācija, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidāts Andris Ņikitins bauda koalīcijas atbalstu tālākai virzīšanai uz amatu, lai gan Vienotības, Zaļo un zemnieku savienības, kā arī Nacionālās apvienības vadība noliedz, ka notikusi politiska vienošanās. Aplūkojot pēdējā publiski pieejamajā amatpersonas deklarācijā publiskotos datus, redzams, ka Ņikitinam ir 227 420,10 eiro lielas parādsaistības. Sabiedrības par atklātību Delna direktors Jānis Volberts brīdina, ka šāda summa rada korupcijas riskus.

Lai izvērtētu, kādu lomu varētu spēlēt parādsaistības, vērā jāņem arī personai piederošie īpašumi un dzīvesbiedra ienākumi, kas var atvieglot parāda segšanu, stāsta Volberts.

"Tomēr parāds ir pietiekami liels, lai tas radītu zināmu ietekmējamības iespēju," komentē Volberts. Viņš piebilst, ka tajā pašā laikā "nevajag pārāk paranoiski tam pieiet". Risks nenozīmē korupciju. Taču vajadzētu rūpīgāk sekot līdzi tam, kā šīs saistības tiek dzēstas. Respektīvi, vai tas notiek loģiski un pakāpeniski no saprotamiem ienākumiem, Delnas direktors paskaidro.

Ņikitins laikrakstam pastāstīja, ka parādsaistības veido divi hipotekārie kredīti, kas vienā bankā ņemti vienīgā ģimenes īpašuma iegādei un mājokļa remontam. Viens jānomaksā līdz 2026. gadam, bet otrs – līdz 2032. gadam. Šobrīd kopējā parādsaistību summa samazinājusies līdz apmēram 188 tūkstošiem eiro. Mēnesī esot jāmaksā apmēram 1400–1500 eiro, atklāj Ņikitins. Pats kandidāts uzskata, ka "tur nekāda riska nav".

Visu rakstu lasiet otrdienas, 25. oktobra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas