Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pēc Vienotības iesnieguma KNAB pārbauda Jakrina iespējamo interešu konfliktu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi, vai, apstiprinot Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju Emīlu Jakrinu pašvaldības SIA Rīgas satiksme valdes locekļa amatā, nav pārkāpts labas pārvaldības princips un saskatāms amatpersonas interešu konflikts, vēsta Vienotības Rīgas domes frakcija.

Pamatojoties uz Rīgas domes Satiksmes departamenta nolikuma 7.2.apakšpunktu, Satiksmes departamenta funkcijās ietilpst pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumu un pasažieru komercpārvadājumu pārraudzība, koordinēšana un kontrole.

“Satiksmes departamenta direktors Jakrins nedrīkst pārbaudīt Rīgas satiksmi, kur valdes loceklis ir tas pats Jakrins,” uzskata Olafs Pulks, pēc kura pieprasījuma KNAB sācis pārbaudi šajā lietā.

Pēc medijos pieejamās informācijas Rīgas satiksmes valdes locekļa amata kandidātu konkursa komisija saņēma desmit pieteikumus. Komisija, kuras sastāvā bija RD priekšsēdētāja Nila Ušakova sieva un biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova, RD Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš, RD Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks, RD Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina un RD Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes priekšniece Ilze Spūle-Statkus, nolēma valdes locekļa amatam nominēt Jakrinu, norāda Vienotība.

Iepriekš vēstīts, ka Jakrins drīkst savienot darbu Rīgas satiksmes valdes locekļa amatā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja amatu. Tomēr, lai nerastos interešu konflikts, apvienojot amatus, ir nodalītas kompetences.

Jakrins tika iecelts Rīgas satiksmes valdes locekļa amatā uzreiz pēc tam, kad viņu šim amatam nominēja Rīgas satiksmes valdes locekļa amata kandidātu konkursa komisija.

Šajā amatā Jakrins mēnesī pelnīs 5163 eiro. Uzņēmuma valdes locekļu algas tiek noteiktas, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem par publiskas personas kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu skaitu atbilstoši kapitālsabiedrības lielumu raksturojošiem rādītājiem, valdes un padomes locekļu mēneša atlīdzības maksimālo apmēru.

Top komentāri

smieklu reize
s
Patīkami noskatīties, kā priekšvēlēšanu žurku skrējienā viens rūdīts zaglis un blēdis - O.Pulks, metas "atmaskot" citu blēdi. Savulaik visās padomēs sēdētājs O.Pulks nekatrējās uz nodokļu maksātāju rēķina apmaksāt elitāru sporta skolu savam dēlēnam un dārgus braucienus sievelei, nemaz nerunājot par daudzajām, fantastiskajām algām daudzajās padomēs, kur šis visjomu "speciālists" sēdēja. Bet nekas, lai pastrādā tagad, blēdis labāk kā jebkurš cits zin kā atmaskot citu blēdi. Žēl, ka par iemeslu nav pēkšņi atmodusies sirdsapziņa, bet gan elementāra vēlme pašam nozagt to, ko tagad zog konkurents.
Jānis Beigts Latvijā
J
Un tu gribi teikt, ka šitas ģīmis teiks ko man darit vai ne?
Buba
B
Vienkārši puisis prot dzīvot, - laicīgi, pēc Požarnova parauga, sakan-balt-sarkanajā karogā balto strīpu aizkrāsoja ciet...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas