Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeima par NEPLP locekļiem ievēl Āboliņu, Beitiku, Grīvu un Līdaku

Saeima ceturtdien, 19.janvārī, par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļiem ievēlēja Ivaru Āboliņu, Ievu Beitiku, Patriku Grīvu, kā arī Guntu Līdaku, portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienests.

NEPLP locekli amatā pēc Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājuma uz pieciem gadiem apstiprina Saeima. Cilvēktiesību komisija pagājušā gada nogalē bija izsludinājusi aicinājumu pieteikt NEPLP locekļa amata kandidātus, jo 2.februārī pilnvaras beidzas četriem no pieciem NEPLP līdzšinējiem locekļiem. 

Laikraksts Diena jau trešdien ziņoja, ka par kandidātiem jau iepriekš bija notikusi politiskā vienošanās, un šādu balsojuma iznākumu varēja prognozēt. Taču pirms tā, izsakoties par pretendentiem, vairāki deputāti uzsvēra, ka šoreiz pieteikti profesionāli cilvēki.

Āboliņš ir bijušais VSIA Latvijas Televīzija programmu daļas satura redaktors, savukārt Beitika ir SIA Randala valdes locekle un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēja. Izvirzītais NEPLP amata kandidāts Grīva ir producēšanas un mārketinga kompānijas beach.lv dibinātājs un producents, bet Līdaka - Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore. 

Cilvēktiesību komisija iepriekš uzklausīja desmit amatam izvirzītos kandidātus. Bez Cilvēktiesību komisijas četriem izvirzītajiem NEPLP locekļa amata kandidātiem bija pieteiktas vēl sešas kandidatūras.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kam deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā. Uz šo amatu var pretendēt personas ar augstāko izglītību, vismaz piecus gadus ilgu profesionālo vai akadēmisko pieredzi plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā, kā arī ar labu reputāciju. Tāpat kandidātam atbilstoši likuma prasībām jābūt tiesīgam saņemt speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam. 

Likums arī noteic - kandidāts nedrīkst būt politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa kapitāla daļu (akciju) īpašnieks, kā arī sodīts par tīšu noziegumu, ja viņš nav reabilitēts vai sodāmība nav dzēsta vai noņemta. 

Top komentāri

lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Vai šādas parlamenta izraudzītas NEPL padomes ir arī citur Eiropas Savienībā? Citur civilizētajā pasaulē? Vai kāds žurnālists varētu noskaidrot un mums, plebejiem, paziņot? - Iznāk, ka Saeima, kas pati it kā nekontrolē tā dēvēto ceturto varu, tomēr izrauga padomi, kas to kontrolē??? Vai tā? (Līdaka jau nu tajā masu plašsaziņas jomā ir iecementējusies laikam permanenti? Brīnums tikai, ka ar tādu stāžu vēl līdz šim nav spējusi uzlabot masu plašsaziņas līdzekļu kvalitāti, bet tiek pārvēlēta atkal un atkal.)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas