Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesu darbinieku mēnešalgas pieaugums uz papīra nākamgad plānots vidēji 180 eiro apmērā

Nākamajā gadā 1529 rajona, apgabaltiesu un zemesgrāmatu nodaļu darbiniekiem mēnešalgu atalgojuma pieaugums paredzēts vidēji par 180 eiro mēnesī "uz papīra".

Kā šodien Saeimas Juridiskās komisijas deputātiem stāstīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA), minimālās algas celšanai un zemāko algu izlīdzināšanai nākamgad paredzēti 321 479 eiro.

Ministrs klātesošajiem šodien skaidroja, ka tiesu darbinieku vidū bijusi 40% augsta personāla mainība un situāciju var raksturot kā patiešām katastrofālu, kas jārisina tuvākajā laikā.

Augstākās tiesas (AT) pārstāve šodien minēja, ka AT darbinieku atalgojums nākamajā gadā paredzēts no 1300 līdz 1400 eiro "uz papīra" atkarībā no viņu kvalifikācijas.

Attiecībā uz tiesnešu atalgojuma palielināšanu Rasnačs komentēja, ka tam no 2018.gada paredzēti papildu 3 635 545 eiro.

Plānots, ka tiesnešu atalgojumam tiks piemērots koeficients 3,27, kas paredz tiesneša mēnešalgu pietuvināt izpildvaras iestāžu struktūrvienību vadītāju vidējai atlīdzībai 2014.gadā.

Deputātam Valērijam Agešinam (Saskaņa) bija jautājums par situāciju ar atalgojumu Valsts probācijas dienestam. Rasnačs paskaidroja, ka nākamajā gadā plānots palielināt dienesta darbinieku atalgojumu par 10%, piebilstot, ka katru gadu plānots šo atalgojumu palielināt par 8-10%.

Kā ziņots, Tieslietu ministrijas (TM) uz pirmo lasījumu Saeimā iesniegtajā budžeta projektā paredzēts pieaugums pret 2016.gadu 35 006 233 eiro apmērā. Kopējais TM budžets 2017.gadam plānots 221 945 386 eiro apmērā.

Top komentāri

Česnijs
Č
Priekš labiem cilvēkiem žēlot nekā nevajadzētu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas