Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

TM: Pirmās pirmslaulību apmācības varētu sākties nākamā gada pavasarī

Tieslietu ministrija (TM) plāno pirmās pirmslaulību apmācības sākt nākamā gada pavasarī, aģentūru LETA informēja TM preses sekretāre Lana Ivulāne.

Kā skaidroja ministrijā, līdz ar budžeta apstiprinājumu ir apstiprināts arī Demogrāfijas lietu centra ierosinājums piešķirt 8000 eiro, lai 50 pāri vienā gadā varētu izmantot valsts apmaksāto iespēju bez maksas apmeklēt mācības, tādā veidā gūstot ieskatu laulības institūcijas "civiltiesiskajos, psiholoģiskajos un sadzīves aspektos".

Apmācību laikā tiks veicinātas diskusijas, praktisku uzdevumu pildīšana, katram pārim veltot individuālu uzmanību un sasniedzot apmācības programmas mērķi - uzlabot laulību kvalitāti un mazināt šķirto laulību skaitu.

Apmācības paredzēts nodrošināt visā valstī vienu vai divas reizes gadā. Gadījumā, ja dalībnieku skaits vienā apmācības grupā ir pieci pāri, tad apmācības varētu notiktu divas reizes gadā. Organizējot apmācības reģionos, tiktu nodrošināta iespēja piedalīties interesentiem visā Latvijas teritorijā, uzskata TM.

"Tuvākajā laikā TM izveidos nolikumu iepirkumu konkursam izglītības programmas nodrošinātājiem. Pirmās apmācības varētu sākties pavasarī," aģentūrai LETA norādīja ministrijā.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā bija noslēdzies pirmslaulību mācību programmas pilotprojekts, kad izstrādāts programmas saturs un pieci pāri bija apmeklējuši apmācības. Pirmslaulību programmas galvenais mērķis ir nodrošināt topošajām ģimenēm iespēju iegūt zināšanas un veidot izpratni par laulības tiesiskajiem, psiholoģiskajiem, ētiskajiem un sadzīves aspektiem.

Iepriekš Labklājības ministrija (LM) īstenoja iepirkumu procedūru pirmslaulību apmācības programmas izstrādei personām, kuras gatavojas reģistrēt laulību dzimtsarakstu nodaļās. LM un TM, izvērtējot pretendentu piedāvājumu atbilstoši izvirzītajām prasībām un iesniegtajai cenai, konstatēja, ka lielāko punktu summu ieguva Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, kas izstrādāja pirmslaulību apmācības programmu, īstenoja izstrādātās apmācību programmas aprobāciju un iesniedza pasūtītājam ziņojumu par tās rezultātiem, kā arī iespējamiem precizējumiem programmā, īstenoja pašvaldības speciālistu (dzimtsarakstu nodaļu darbinieku) apmācības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas