Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Donalds Tramps pats esot rakstījis savas inaugurācijas runas tekstu

Tramps no Obamas pārņems Baltā nama atslēgas

"Es, Donalds Tramps, svinīgi zvēru, ka uzticīgi pildīšu Savienoto Valstu prezidenta pienākumus un ar vislielāko atbildību aizsargāšu Savienoto Valstu Konstitūciju. Lai Dievs man palīdz," aptuveni šādus vārdus piektdienas pēcpusdienā uz ASV Kapitolija kāpnēm teiks Donalds Tramps, oficiāli kļūstot par 45. ASV prezidentu, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Sagaidāms, ka inaugurācijas pasākumus Vašingtonā klātienē vēros vairāki simti tūkstošu cilvēku, tāpēc pilsētā šajās dienās izvērsti visstingrākie drošības pasākumi. Drošībnieki gatavojas, ka inaugurācijas ceremonijas laikā var notikt skaļi protesti pret Trampu, kurš amatā stāsies kā nepopulārākais jaunievēlētais ASV prezidents pēdējos četrdesmit gados. Uz prezidenta zvēresta nodošanu neieradīsies vairāki desmiti ASV Kongresa locekļu, un inaugurācijas pasākumos atteikušies uzstāties virkne pazīstamu mākslinieku. 

Trampa inaugurācijas pasākumi, kuru kopējās izmaksas tiek lēstas aptuveni 200 miljonu dolāru (188 miljoni eiro) apmērā, sākās jau vakar, kad jaunais prezidents un viceprezidents Maiks Penss nolika vainagu Ārlingtonas Nacionālajā kapsētā. Vēlāk pie Linkolna memoriāla notika koncerts, kurā gan neuzstājās neviena pirmā līmeņa zvaigzne.  

Arī inaugurācijas ceremonijai, kas sāksies pusdienas laikā (19.00 pēc Latvijas laika), organizatoriem neizdevās piesaistīt nevienu pasaulslavenu izpildītāju vai grupu. ASV himnu izpildīs 16 gadu vecā popdziedātāja Džekija Evanko, kura 2010. gadā ierindojās otrajā vietā populārajā televīzijas šovā America’s Got Talent, vēsta USA Today

Pēc muzikālajiem priekšnesumiem un ievadvārdiem Tramps, turot roku uz Bībeles, norunās zvērestu, pēc tam viņam būs jāsaka uzruna tautai. "Viņš vēlas runāt par savu vīziju, par to, kur mēs tagad atrodamies un kādu viņš redz attīstību nākotnē," runas saturu iezīmējis Trampa runasvīrs Šons Spaisers, kurš apgalvo, ka Tramps runas tekstu uzrakstījis pats. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 20.janvāra, numurā!

 

Top komentāri

Kādasšausmas
K
Jā, surusistus no visām valsts struktūrām padzīs... nabadziņi, tik ērti bija iekārtojušies un slaukuši nabagus onkas interesēs...
Vārds
V
Kad visās valastīs beidzot aizliegs Sorosa fondētās naudas ar kurām viņš bīda politiku visās pasaules valstīs un pat nosaka Hillarijai Klintonei ko un kā darīt?
Dāvis
D
Šodien sapratu kāpēc mūsu politikāņi un skribenti tik nikni uzbruka Trampam - radio ziņa, ka Soross Klintones kanti turējis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas