Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Valsts ieņēmumus audzēs uz azarta rēķina

Valsts budžeta laimes spēles

Ceturtdien Saeimā plānots balsojums par nākamā gada valsts budžeta un tā pavadošo 57 likumprojektu paketes nodošanu skatīšanai komisijās. Diena jau vairākkārt vēstījusi, ka valdība arvien cenšas atrast jaunus veidus, kā papildināt valsts kasi, un atradusi arī visai neierastus risinājumus.

Proti, dažādo priekšlikumu vidū šogad sastopami arī, piemēram, likuma grozījumi, kas paredz paplašināt valsts akciju sabiedrības Latvijas loto izložu piedāvājumu. Ar izlozēm turpmākajos trijos gados Latvijas budžetā cer iekasēt vairāk nekā 500 tūkstošu eiro.

Grozījumi likumā Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli paredz ieviest jaunu izložu nodevas un nodokļa objektu – valsts mēroga interaktīvās izlozes – un noteikt tam nodokļa likmi 10 procentu apmērā no neto ieņēmumiem (tie ir ieņēmumi no biļešu realizācijas, no kuriem atskaitīti izmaksātie laimesti), kā arī sadalīt izložu nodokļa bāzi neinteraktīvajām izlozēm, ņemot vērā to noteikumos noteikto laimestu fondu.

Ja šis fonds ir līdz 60 procentiem no ieņēmumiem no biļešu realizācijas, izložu nodokļa bāze ir ieņēmumi no biļešu realizācijas; ja tas pārsniedz minētos 60 procentus, no biļešu realizācijas ieņēmumiem tiek atskaitīti izmaksai aprēķinātie laimesti. Taču izložu nodokļa likme tiek saglabāta 10 procentu apmērā abos gadījumos.

"Vienkārši izsakoties, varēsim piedāvāt spēlētājiem pievilcīgākus loteriju produktus ar augstākiem laimestu fondiem un atbilstoši moderno tehnoloģiju sniegtajām iespējām. Ne mazāk svarīgi – pildot savas kā valsts loteriju uzņēmuma funkcijas, ar šīm izmaiņām mēs plānojam palielināt uzņēmuma peļņu un līdz ar to iemaksāt vēl vairāk līdzekļu valsts budžetā nodokļu un nodevu veidā, kā arī lielāku naudas apjomu spēt ziedot sabiedriskā labuma mērķiem," paskaidro Latvijas loto pārstāve Elīza Ābelīte.

Uzņēmums jau sācis darbu pie kādas lielas loterijas, ar kuru iepazīstinās nākamā gada aprīlī, taču, kamēr darbs vēl ir sākuma stadijā, sīkāka informācija par to netiek sniegta.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 20.oktobra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas